Лунен календар подстригване на косата според луната Октомври

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец Октомври 2019г. 

Блестящата, здрава коса е не само въпрос на правилни грижи и здравословен начин на живот, но и наследствена предразположеност.

Тъкмо мъжката плешивост се дължи на генетично заложени причини и не може да бъде предотвратена по естествен начин.

Този проблем може да носи на мъжете психологични неволи. Разбира се в днешно време, благодарение на напредъка в сферата на естетическата красота, този фактор може да бъде решен чрез съвременните методи, като например присаждане и добавяне на коса.

Въпреки това обаче изследванията са показали и доказали многократно, че плешивостта не намалява тяхната атрактивност, а напротив голяма част от жените я приемат като подчертан мъжки белег, който ги прави по-привлекателни и сексапилни.

Освен здравословното хранене и начин на живот, за да имаме здрава и блестяща коса би било хубаво да се съобразим с фазите и движението на Луната, тъй като практически вече е доказано, че подстригването на косата според Луната стимулира силният и бърз растеж косата.

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец Октомври 2019г. 

За поддържането на тънки коси, които бързо се изтощават препоръчваме подстригването на косата през месец Октомври да се прави по възможност в дните  04, 05 и 06.10.2019г. 

Най-добър ден за подстригване на тънки коси през месец Октомври е 12, 13 и 14.10.2019г., ако следвате лунен календар подстригване на косата според луната на horoskopa.com и подрязвате връхчетата на косата си в този ден няма начин да не забележите, че косата става по-здрава след всяко подстригване.

Ако вашата коса е буйна и гъста и желаете тя да расте по-бързо използвайте дните от 14 до 15.10.2019г.  

Ако искате косата ви да расте по-бавно, за да ходите по-рядко на фризьор например би било хубаво да я подстрижете  от 05 до 08.10.2019г. 

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец Октомври 2019г. 

Ако имате желание да направите пълна промяна на вашата прическа, то може да използвате дните  от 01, 27, 28 и 29.10.2019г., но бъдете особено внимателни и добре подготвени, тъй като работата на фризьора може да окаже трансформиращ ефект върху вашето съзнание и може да окаже неблагоприятно въздействие за следващите няколко дена от вашия живот.

В дните 01.10.2019г., 09 до 11, от 19 и 20, 27 до 29.10.2019г. принципно не се препоръчва подстригване на косата, дори и на нейните връхчета.

лунен календар подстригване на косата според луната

За да бъде трайно къдренето на косата, то би било хубаво да посетите вашия фризьор или да направите сами процедурите в периода от 24 до 25.10.2019г. 

Ако боядисвате  косата си, ви препоръчвам да го направите в следните дни от 15 до 16.10.2019г.

Лунен календар подстригване на косата според луната препоръчва да избягвайте подстригване, независимо дали става въпрос за връхчета, в дните от 03 и 04, от 12 до 13, 22 до 24.09.2019г. тъй като тогава луната се намира във водни знаци и косата ви може да загуби блясъка си и дори да се появи пърхот.

Без подстригване и обработване на косата по възможност от 28 до 29.08.2019г. 

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец Октомври 2019г. 

Маска за коса с кромид лук
maska-za-kosa-s-lukПредставяме на вашето внимание биологична маска за коса с кромид лук, позната на народа ни от години наред.

Всичко, което е необходимо да направите е да изстискате сока на една средно голяма глава лук, като този на снимката в дясно. Веднъж седмично изцедения сок се втрива в корените на косата и стоите така в рамките на не повече от 30 минути. След това измивате косата с подходящия за вашата коса шампоан.

Може да си направите и маска за косата с отвара от лучени люспи.

За целта вместо да изхвърляте люспите на лука, може да ги използвате, като целебно средство. Съберете обелките от две или три средно големи глави лук. Поставете ги в подходящ съд за варене, сипете около литър вода или след като тя заври сложете люспите вътре.

Варете максимум 5 минути, след което свалете съда от котлона и изчакайте да се охлади. Прецедете получената отвара, измийте косата си с нея и втрийте от сместа в корените. Отново е необходимо да престоите 30 минути, а след това измийте косата си с подходящия за нея шампоан.

Успешен лунен месец с лунен календар подстригване на косата според луната през месец Октомври !

И още за влиянието на луната върху нашето ежедневие, може да намерите в съвети от луната, лунен календар за 2019г., както и в Лунен календар красота и стил , а също така и в Лунен календар за здравето !

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Здравейте, как така 13 и 14 юни са подходящи за подстригване на тънки коси, а накрая пишете в тези дни да се избягва каквото и да е подстригване???

    • Моля, погледнете малко по-нагоре и ще разберете за какво става въпрос 🙂 Поздрави

  2. Здравейте , бих искала да знам защо няма актуализирана статия за месец март ? Благодаря ви предварително

    • Здравейте, поради липса на време нямаше календар за март 2018г., но както вече виждате има за април. Благодарим ви за разбирането и за това, че ползвате horoskopa.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here