Ретрограден Плутон в Козирог 2018 година

0

Ретрограден Плутон в Козирог 2018 година

Планетата на споделените ресурси и удовлоствия в живота е в ретроградна фаза от 22.04 до 01.10.2018г. от 21°17’14“ до 18°45’22“ в зодиакален знак Козирог на фона на съзвездие Стрелец. 

От 22 април до 1 октомври 2018 г. Плутон се намира в ретроградна позиция. Въпреки че планетата се намира далеч от Земята и главно влияе на политиката, държавната система в този период може да повлияе и индивидуално на хората.

Плутон отговаря за промяна, чрез трансформацията на вътрешно ниво. Ако при правото си движение той допринася за промените във външен план, сега той може да застави хората да обърнат внимание на вътрешния си свят.

Променяме разбиранията си за да постигнем целите си и се насладим на моралните и материалните притежания в живота. 

Особености на ретроградния Плутон

Планетата на пречистването, трансформацията, прераждането. Периодът от 22 април до 1 октомври 2018 г. е подходящ за кардинални промени в гледните точки, нагласите и стратегиите за поведение. Това е добър момент да изхвърлите всичко, което е старо и ненужно.

Това може да бъде болезнено, обидно и неприятно. Но Плутон не се нуждае от безсмислени жертви, не се нуждае от страданието на някого. Той отнема излишното, нещо, което отдавна е умряло и не дава възможност да дойде ново. Планетата не се нуждае от време, за да раздвижи енергиите. В ретро позицията тя се включва в работата мигновено.

Следователно, от 22 април 2018 г., вие трябва да сте готови за масово излъчване на негативизъм, борба, размирици. Плутон е един вид катализатор, който изкарва на повърхността всичко, което преди е било скрито.

Сега се отварят вратите за омраза, недоразумения, страх. Важно е да не позволявате на тази зла бездна да ви погълне, а да изчисти грешките от миналото.

Ретрограден Плутон в Козирог 2018 година

Влияние на ретрограден Плутон върху кариерата и финансите

На работното място, в колектива могат да възникват кавги дори без видима причина. През този период е много трудно да получите подкрепа и помощ. Препоръчително е да се заемете с работа, в която да сте максимално независими. В никакъв случай не бива дори да си помисляте за измами, нарушавайки моралните принципи в името на финансовата печалба. За нечестните дела рано или късно идва разплата.

Не е желателно да започваре нови бизнес начинания. Но в същото време не трябва да губите време и енергия за работа, която не ви носи удовлетворение, нито пари. В ретроградна позиция Плутон изчиства всичко, което пречи и изважда на преден план това, което сте отлагали за по-добри времена. Това означава, че след 22 април може да реализирате идеи, които преди не са били възможни да се превърнат в реалност.

Планетата подкрепя независимостта, както и грижата за слабите. Но не толерира намеса в делата на други хора, ако не са ви помолили за това. За да продължите напред, трябва да помогнете само на тези, които наистина се нуждаят от това. По-добре е да изразходвате парите си за самоусъвършенстване както физическо, така и духовно. Ако нямате ясни цели, по-добре е да отложите финансирането за в бъдеще.

Ретрограден Плутон в Козирог 2018 година

Влияние на ретрограден Плутон върху любовните отношения и здравето 

Семейните могат да имат скандали за изясняване на разбирането кой е прав и кой е виновен. Любовните проблеми се сменят един друг, излизайки от равновесие. За поддържането на отношенията е важно да приложите дипломатически подход, навреме да поискате прошка. В противен случай раздялата е окончателна.

Препоръчително е да дадете на половинката си повече свобода. Този подход може да ви помогне да се справите с негативните емоции. Плутон увеличава съпричастността и  намалява устойчивостта на стреса. Това оказва негативно влияние върху психичното здраве. В допълнение, може да се върне стара или може да се появи нова зависимост. В същото време планетата помага за очистването.

След 22 април може да се занимаете с оздравителни процедури. Подходящ период за профилактика и лечение на хронични заболявания. Трансформацията само в редки случаи преминава лесно и безболезнено. Но за да бъдат промените по-добри, е необходимо да живеете съзнателно, самостоятелно да правите изборите си и вземате решения, а да не действате автоматично.

Екипа на horoskopa.com ви пожелава успешен период на освобождавае, изчистване и трансформация. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here