Как да се храним и кога да правим диети според зодията …

0
357

Овен, Лъв и Стрелец

Ако сте представител на един от горе посочените зодиакални знаци или някой от тях доминира във вашия хороскоп, то би било хубаво когато решите да правите какъвто и да било вид диета, да спазвате следните простички правила.

Максимални количества храна приемайте по обяд. На закуска приемайте по-малки количества храна. Апетита ви се активира и се захранвате интензивно в третата и четвъртата фаза на лунния цикъл. Диета и гладувания правете, когато луната се намира в първа четвърт, а най-добрия ден за вас е трети лунен ден.

Телец, Дева и Козирог

Представителите на тези знаци, както и преобладаващи такива в наталната карта би било хубаво да се хранят равномерно три пъти всеки ден, а през зимата по два пъти, като преди да залезе слънцето би било хубаво да не прекалявате с храната. Може да увеличите храната когато луната се намира във фаза първа четвърт, а по-време на трета да разпускате и гладувате в подходящите лунни дни.

Близнаци, Везни и Водолей

Ако сте представител на зодия Близнаци, Везни, Водолей или те са доминантни в хороскопа ви то не бива да гладувате в периода, когато луната се намира във фаза трета четвърт. В този период обърнете внимание на храненето. Закусвайте обилно, на обяд по-малко, а вечерята особено, ако е след залез слънце да бъде малка лека. Най-добрия ден за разтоварващ режим и гладуване е 27-ми лунен ден.

Рак, Скорпион и Риби

Ако сте представител на една от зодиите на горния ред или тя преобладава във вашия радикс, то за вас е подходящо да се храните повече през първата половина на деня по време на растяща Луна (от новолуние до пълнолуние), а по обилно в следобедните и вечерните часове, когато луната е намаляваща (от пълнолуние до новолуние). Най-добре би било да обърнете внимание на режима си на хранене, когато луната се намира във фаза последна четвърт, а когато е във втора около 11-ти лунен ден да се погладува до пълнолуние.

Ако във вашия хороскоп зодиакалните знаци са балансирани, то храненето би следвало да бъде обилно и питателно в първата част на деня при нарастваща луна и във втората част от деня при намаляваща.

***Внимание: Хората на които хороскопа им е с домината Луна или тя е силно акцентира НЕ бива да се подлагат на гладуване, тъй като може да се окаже твърде неблагоприятно.

1 коментар

  1. Много ми харесва ще се опитам да го приложа 🙂 Поздрави и хубава седмица от мен 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here