Подстригване на косата според луната през декември

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец декември 2023г. 

Блестящата, здрава коса е не само въпрос на правилни грижи и здравословен начин на живот, но и наследствена предразположеност.

Тъкмо мъжката плешивост се дължи на генетично заложени причини и не може да бъде предотвратена по естествен начин.

Този проблем може да носи на мъжете психологични неволи. Разбира се в днешно време, благодарение на напредъка в сферата на естетическата красота, този фактор може да бъде решен чрез съвременните методи, като например присаждане и добавяне на коса.

Въпреки това обаче изследванията са показали и доказали многократно, че плешивостта не намалява тяхната атрактивност, а напротив голяма част от жените я приемат като подчертан мъжки белег, който ги прави по-привлекателни и сексапилни.

Освен здравословното хранене и начин на живот, за да имаме здрава и блестяща коса би било хубаво да се съобразим с фазите и движението на Луната, тъй като практически вече е доказано, че подстригването на косата според Луната стимулира силният и бърз растеж косата.

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец декември 2023г. 

Ако желаете косата да расте по – бавно и прическата, която сте си избрали да бъде трайна подстрижете косата в следните дни: 2, 3, 15, 16, 22, 23, 29, 30.12.2023г.

Ако желаете косата да ви да расте по-бързо и да бъде все по-жизнена и здрава, то за подстригването и може да използвате следните дати: 11, 12, 20, 21, 24 и 25.12.2023г.   

За привличане на пари през месец декември, може да подстрижете косата на:  2, 5, 8, 15, 20, 22, 30 декември 2023г.

*** Полезен съвет: За да запазите здравината и блясъка косата не миете или по-рядко измивайте косата си, когато луната се намира във водните знаци Рак, Скорпион и Риби. През Месец декември това са датите: 9, 10, 17, 18, 19, 26, 27 и 28.12.2023г.   

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец декември 2023г. 

Ако имате желание да направите пълна промяна на вашата прическа, то може да използвате дните 09 и 10.12.2023г., но бъдете особено внимателни и добре подготвени, тъй като работата на фризьора може да окаже трансформиращ ефект върху вашето съзнание и може да окаже неблагоприятно въздействие за следващите няколко дена от вашия живот.

лунен календар подстригване на косата според луната

За да бъде трайно къдренето на косата, то би било хубаво да посетите вашия фризьор или да направите сами процедурите в периода от 1 до 8;  на  12.12.2023г., както и  и от 29 до 31.12.2023г.

Не боядисвайте косата в следните дни през декември – 1, 9, 10, 11, 18, 19, 27, 28.12.2023г.   

Ако боядисвате  косата си, ви препоръчвам да го направите в следните дни 4, 05.12.2023г.; от 14 до 17, както и 20 до 25.11.2023г. 

Лунен календар подстригване на косата според луната през месец декември 2023г. 

Маска за коса с кромид лук
maska-za-kosa-s-lukПредставяме на вашето внимание биологична маска за коса с кромид лук, позната на народа ни от години наред.

Всичко, което е необходимо да направите е да изстискате сока на една средно голяма глава лук, като този на снимката в дясно. Веднъж седмично изцедения сок се втрива в корените на косата и стоите така в рамките на не повече от 30 минути. След това измивате косата с подходящия за вашата коса шампоан.

Може да си направите и маска за косата с отвара от лучени люспи.

За целта вместо да изхвърляте люспите на лука, може да ги използвате, като целебно средство. Съберете обелките от две или три средно големи глави лук. Поставете ги в подходящ съд за варене, сипете около литър вода или след като тя заври сложете люспите вътре.

Варете максимум 5 минути, след което свалете съда от котлона и изчакайте да се охлади. Прецедете получената отвара, измийте косата си с нея и втрийте от сместа в корените. Отново е необходимо да престоите 30 минути, а след това измийте косата си с подходящия за нея шампоан.

Успешен лунен месец с лунен календар подстригване на косата според луната през месец декември !

И още за влиянието на луната върху нашето ежедневие, може да намерите в съвети от луната, лунен календар за 2023г., както и в Лунен календар красота и стил , а също така и в Лунен календар за здравето !

11 КОМЕНТАРИ

  1. Много полезна информация на всички колежки казах и те са много доволни. Направихме график в офиса. Само не разбрахме дали в дните за къдрене може и кичури да се правят или да се боядисва цялата коса? Благодаря ви! Обичаме ви!

  2. Здравейте, как така 13 и 14 юни са подходящи за подстригване на тънки коси, а накрая пишете в тези дни да се избягва каквото и да е подстригване???

  3. Здравейте , бих искала да знам защо няма актуализирана статия за месец март ? Благодаря ви предварително

    • Здравейте, поради липса на време нямаше календар за март 2018г., но както вече виждате има за април. Благодарим ви за разбирането и за това, че ползвате horoskopa.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук
Captcha verification failed!
Captcha потребителският резултат не бе успешен. Моля, свържете се с нас!