Деветнадесети лунен ден 19 ти ден от лунния цикъл

Енергетика на деня: активен ден

Щастливо число на 19 ти лунен ден: 1

Стихия на деня: вода

Щастлив цвят на 19 ти лунен ден: син, морскосин, лазурен

Камъни: лабрадор, хризолит, оливин, зелен гранат, удолит, червен оникс

Щастлив ден от седмицата за 19 ти лунен ден: петък

Щастлива посока : Север

Символ на 19 ти лунен ден: Паяк, Мрежа, Златен паяк, паяк Арахна

Ключови думи: повишен самоконтрол, опасност от травми, проверка на усвоените предходни „лунни“ уроци, преобразуване на собствените негативни качества в позитивни, време за освобождаване от всичко ненужно, въвеждане на ред.

Мото в деветнадесети лунен ден 

„Или се бори за това, което искаш, или загуби всичко!“

Характеристика и потенциал за развитие в 19 ти лунен ден:  Изключително опасно време, един от най-конфликтните дни през лунния месец, напрежението „витае във въздуха“, достатъчна е една единствена невнимателна дума или поглед, за да се разрасне страшен скандал или спор с тежки и трагични последствия.

В известен смисъл, може да се каже, че това е ден за проверка на силата, която ви е нужна за да се справите с трудностите и без която може да загубите всичко, което сте придобили в предишните лунни дни. Необходимо е да докажете на Богинята Луна, че действително заслужавате всички дарове, които ви е дала през този месец. Както е известно, необходими са много усилия да се издигнете на върха, но за да се задържите са нужни няколко пъти повече.

В този лунен ден от вас се иска да покажете всичко, на което сте способни, доколко реално сте сдържани, търпеливи и милосърдни към околните и доколко правилно реагирате на възникващите трудности.

Това е ден за проверка, доколко сте готови да се борите за жизнените си ценности, действително ли това са потребности на душата ви или са просто думи, самозаблуда.

Основния девиз на 19 ти лунен ден е: „Или се бори за това, което искаш, или загуби всичко!“ Тези от вас, които успеят да преминат през този период с чест, стават герои.

Спомнете си думите на философа Ф. Ницше: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен!“ Това е времете на истинските войни, които не се страхуват от трудностите.

Накратко този лунен ден превръща силните в още по-силни, а слабите в още по-слаби. Но Луната дори и на страхливите дава шанс, днес вие можете само с едно усилие на волята да проработите своите страхове, достатъчно е веднъж да не се боите да погледнете открито реалността в очите. Изборът, както винаги остава за вас.

Сега има голяма вероятност да изпаднете в самозаблуда, да си представяте себе си такива, каквито в действителност не сте. По тази причина днес, както никога е необходимо да сте честни със самите себе си.

В 19 ти лунен ден е необходимо първо добре да помислите, преди да направите каквото и да е. Това е период, когато всяко ваше действие има глобално значение. Както вие се отнасяте към света, така и света се отнася с вас занапред.

В известен смисъл днес чрез вашето поведение ви се прави астрален отпечатък, който след това се разпространява във вашето обкръжение. Или, ако в този период основна ваша черта се окаже пренебрежителното отношение към всички, ако мислите само за своите егоистични потребности, то не се учудвайте, когато след няколко дни всичко се изсипе върху вас.

Вие сами сте създали такъв енергиен шаблон, затова не винете никого за неприятностите си. „Да изтриете“ подобна матрица е възможно само в следващия лунен месец и то с цената на много усилия, които само при щастливо стечение на обстоятелствата се увенчават с успех.

В деветнадесети лунен ден ви оценява Висшата Сила, затова бъдете герои. Преминавайки през „огън и вода“ в този период, влизате в следващия лунен ден обновени, а ако направите всичко правилно, то и много помъдрели и просветлени. 19 ти лунен ден е най-добре да прекарате у дома, да го посветите на творчество.

Хубаво е да направите сега основно почистване, да изхвърлите ненужните вещи, да почистите там, където най-малко искате да почистите, да избършете праха там, където рядко го правите.

Почистете тавана, килера, проверете какво сте оставили в кутиите – накратко казано, въведете порядък, навсякъде където е възможно. Това обновява енергията в дома ви и дава възможност на новите вибрации да проникнат в помещенията. Горещо се препоръчва днес да простите на тези, на които сте сърдити.

Изключително подходящо време да „обикнете враговете си“. Не изпускайте този шанс! Ако са ви поканили на някакво събиране днес, то по възможност го отложете за друг ден, ако не бъдете много внимателни и се пазете от конфликти, тъй като този ден е изпълнен с конфликтни ситуации, особено на места където се употребява алкохол.

Парадоксално, тибетската астрологична школа счита 19 ти лунен ден за благоприятен период за всякакви начинания, пътешествия, придобивания, обучение, посвещаване, благословение, тълкуване и церемонии.

Това е магически ден, даващ възможност да разграничите своите мисли от мислите породени от странично влияние, затова енергията на Луната в деветнадесети лунен ден подпомага процеса на нравствено пречистване на душата и мислите.

В този период е необходимо да внимателно да погледнете навътре в себе си, да проанализирате мислите и постъпките си, да признаете гордостта, лъжите и илюзорните си фантазии. Постарайте се да си спомните негативните идеи, които са ви подсказани от някого и прекратете не само външния, но и мисления контакт с този човек.

Бъдете много внимателни и с новите идеи (не е ясно, от кого са подсказани), случайните познанства (не е ясно, кой ги е изпратил). Не бива да сключвате юридически договори, в това число и брачен (може да се обвържете с неизпълними задължения). В този ден, по правило, имате много предложения и ако не работите със себе си, може да попаднете в неблагоприятна ситуация.

Бизнес и работа в 19 ти лунен ден: За бизнесмените това е тежък период, изникват различни неприятности, непредвидени усложнения, неприятни изненади или нищо не се случва в момент, когато е необходимо нещо да помръдне от мъртвата точка. Бъдете внимателни с всички новини, особено със слуховете.

Проверявайте внимателно всяка информация, тъй като има голяма вероятност да ви излъжат, или да се получи ефекта на „разваления телефон“. Необходимо е внимателно да приемате новите предложения. Каквито и ползи да ви обещават, по-добре отложете решението с ден два, след това внимателно премислете и проверете и чак тогава се съгласете.

В 19 ти лунен ден е голяма вероятността да попаданете в капан, под чуждо влияние, да започнете да обслужвате чужди интереси в ущърб на своите. Много лесно в този ден може да започнете да робувате на чужди низки инстинкти и вероятността да бъдете въвлечени в някаква авантюра, имаща криминална основа, е голяма.Ако лесно се подавате на чуждо влияние, то ограничете контактите с непознати, по-добре посветете времето на себе си и семейството си, а не на работата.

Особено внимание е необходимо да проявите и в отношенията си с хората появяващи се в живота ви „от нищото“ – девет от десетте ви носят повече неприятности, отколкото полза. А ако ви предлагат да извършите нещо, което не сте правили и вместо да се базира на проверения жизнен опит, предложението преминава в някаква рискована сделка, по-добре се откажете.

Помнете: Oтказът от установената система в 19 ти лунен ден води до сериозни разрушения в живота и по правило до сериозни неприятности с органите на реда. Накратко, пред вас се открива най-краткия път към затвора за парични машинации.

За бизнеса в това време е полезно да не се разширява сферата на дейност, а напротив, да се освободи от излишните, безплодни направления, да остави само най-необходимите и главни, които действително носят печалба и по-нататъшно развитие.

Така например, в голямата мрежа на някое крупно предприятие винаги има малък филиал, който дълго време работи напразно. Има смисъл да го закрият, а средствата да насочат към друг по-перспективен филиал.

Астролозите от древността предупреждават: Човек, който в 19 ти лунен ден парадира с парите си, се обрича на банкрут или рискува да бъде ограбен в скоро време. Хората притежаващи голямо количество пари сега е необходимо да са „по-тихи от водата и по-ниски от тревата“.

Брак и сватба в 19 ти лунен ден: Настоятелно не се преропъчва в този ден да се създава семейство или да се прави сватба. Нищо добро няма да се получи от подобно мероприятие. Счита се, че мъжът, който се жени в този ден, се жени само за тъмната страна на своята невеста и обратно. По тази причина всички астрологични школи  съветват да отложите сватбата с няколко дни.

Здраве в 19 ти лунен ден: Ако сте сред природата, бъдете много внимателни – избягвайте всякакви насекоми. Тяхното ухапване сега може да предизвика нестандартна реакция. Желателно е да отмените всички тренировки и занимания със спорт, за да не получите навяхвания, натъртвания и други травми. Може да чувствате силни в този ден, но това е само привидно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here