Грешка в Православния календар

0

Грешка в православния календар – първото новолуние е отбелязано на 01 януари

Днес докато разглеждах какво се случва в социалната мрежа, попаднах на грешна информация по повод на новолунието, което е обявено за днес 01.01.2014г. в 13.15ч.

Екипът с който работя постоянно следи небесната обстановка и принципно знам кога настъпва всяка фаза на луната. След подобна информация за малко изпаднах в недоумение и както обикновено проверих фактите, за да разбера от къде идва грешката и каква е причината да се появи подобна информация.

Нощта вече се бе спуснала над нашите географски ширини и първото, което направих бе да погледна да не би случайно на небесния небосклон да е изгрял първият за годината млад лунен сърп.

Както си и мислих, сега вече и видях, на небето лунен сърп няма, камо ли млад.  Няколко минути по-късно проверих православния календар, който си закупих по Коледа от сергия за вестници и е закачен на стена в кабинета ми и видях, че на днешната дата е отбелязано новолуние в 13.15ч. Тази дата и час не отговаря на истината, тъй като дори и да бе днес, то часа в който се случва нещо на небето е 13.12ч. и това е момента, в който луната и слънцето застават в точен съвпад, на 10 градуса и 57 минути в зодиакален знак Козирог, в девети дом и знак от хороскопа на този момент.

Тази грешка в календара явно е довела и до „голямото“ объркване. Не бих желал да влизам в излишни подробности, кой крив, кой прав, за кого и какви са последствията.

За всички, които използват лунната фаза новолуние по каквато и да е причина, бих желал да напомня, че фаза новолуние настъпва тогава, когато на небето се вижда младия лунен сърп. Това е момента, в който се освобождава много енергия, която достига до нас на земята и ни помага за изпълнението на житейските дела, което прави периода особено подходящ за нови начинания.

Момента, в който слънцето и луната са в точен съвпад, луната не се вижда, означава че енергиите на луната не достигат до нас, защото фактически няма как да бъде отразена и изпратена лунната енергия.

В зависимост от месеца този период продължава между два и пет дни, и тогава чувстваме спад на жизнена енергия, а всички лунни сфери отслабват и някак си нещата не ни се получават, защото луната отговаря за това да се чувстваме емоционално добре и задоволени с всички неща от първа необходимост. Повече или по-малко това е вярно за всеки от нас, в зависимост от това как луната е поставена хороскопа на човека.

Аз Давид, Ви пожелавам успешна, щастлива и изпълнена с много здраве 2014 година!

1 коментар

  1. Честита нова година. Винаги съм знаела, че сте професионалисти. Чета си хороскопа всеки ден и всичко ми е много вярно. Бъдете здрави. Благодаря на господ, че ви има успех.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here