Освобождавам се и прощавам …

0

Здравейте приятели. Не е тайна, че съм последовател на Луиз Хей в стремежа си за подобряване на ежедневието си и мисловните си процеси. И тъй като вече имам добра основа в тази област, днес реших да ви подсетя вероятно за пореден път, че никой не печели живееки живот в условия на недоволство.

Недоволството може да бъде причинено от всичко и всички, които са около нас пряко или косвено влияещи на живота и ежедневието.

Да живеем в недоволство вероятно е и причината да НЕможем да постигнем желаните цели и да изпълним поставените задачи, тъй като все повече се чудим от какво да сме недоволни, вместо да се освободим от това чувство и да започнем да правим и виждаме неща, от които все по-често да бъдем доволни.

За да спрем да губим ценното си земно време и да изпълним мисията за която сме дошли на този свят, а именно да бъдем щастливи и доволни, би било хубаво час по-скоро да започнем работа по темата и да решим този въпрос.

И така, за да се справим с недоволството, винаги когато в мислите ни се появи форма, която да ни кара да се чувстваме недоволни от собствените си постъпки, както и тези на другите спрямо нас, би било хубаво да я парираме с мислълта „Освобождавам и прощавам“. По този начин с времето се учим да освобождаме гнева си и да не си губим времето с негативни емоции.

Хубаво би било да се върнем малко назад и да видим, че когато ние сме били бебета сме изразявали своето недоволство свободно. Когато сме били гладни например с рев сме информирали родителите си, че е време да ни нахранят. Разбира се, ако те не ни обърнат внимание, то ние не сме спирали и със силния си рев сме правили така, че целия квартал да научи това с една единствена цел – Да се нахраним и да сме доволни!

С годините, обаче, в процеса на нашето израстване по-малко или повече сме се научили да подтискаме гнева, по една или друга причина, а това е довело до момента в който сме започнали да губим времето си бидейки недоволни.

В случай че решите да практикувате това упражнение, със сигурност в живота ви настъпва промяна в позитивен план, като освобождавайки се от гнева печелите ценно време за наистина градивни дела. Ако искате откажете се от необходимостта да живеете в негодувание, защото недоволството  може само да ви разяжда отвътре, а от това никой не печели и губите само вие.

В началото може да ви е трудно докато се научите да хващате моменти, в които да парирате мислите си, но с времето това става все по-лесно и по-лесно. Трудно и невъзможно да се случи това би било само за хората, които се чувстват добре в такава среда и нямат намерение да се променят.

Бъдете щастливи и живейте доволни !

Потенциала за недоволство в живота е записан в хороскопа на всеки един от нас. Той се проявява  индивидуално и в различни сфери, по различен начин в ежедневието на всеки.

Принципно не е нужно да се разглежда хороскопа, за да установите че сте потенциална жертва на капана на неудовлетворението. Въпреки това, обаче, не е излишно да се направи преглед на наталната ви карта, за да разберете повече по темата.

С пожелание за успех и повече свободни дни, оставам на ваше разположение за повече информация и записване на консултация на телефон: 088 264 92 14 – Давид!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here