Фаза на луната Новолуние, вярна дефиниция на фазата

0
264

novolunie-rastiashta-lunaФаза на луната Новолуние, вярна дефиниция на фазата

Какво е новолуние ? Кога е новолуние ?

Точния съвпад между двете светила на небето, Слънцето и Луната, се нарича фаза на луната Новолуние.

Някой астрологични школи популяризират разбирането, че момента когато се появи първия лунен сърп на небето, това бележи началото на лунния месец и трябвало да бъде фазата на луната Новолуние.

Защото в древна Месопотамия било така.

Как е било там няма как да знаем, но може спокойно да бъдем тук и сега и да видим какво се случва.

Както вече казахме, точния съвпад на Слънцето и Луната е вярната фаза на Луната Новолуние.

Преди да се случи точния съвпад между Слънцето и Луната тя се е намирала на поне 17 градуса преди Слънцето.

Тази позиция бележи началото на тъмните дни (черните дни) на Луната, тъй като тя се намира много близо до Слънцето на практика е невидима на небето.

Но това не означава, че липсва лунна енергетика, а по-скоро че енергетиката на Слънцето и Луната започват да се смесват и по-трудно се усеща лунната енергия.

Луната продължава да се движи към Слънцето и когато съвпадне с него това е момента, в който отбелязваме фазата на Луната Новолуние. Това е познат аспект за астролозите и се нарича съвпад 0 градуса.

Тук отново може да има неправилно схващане, че в този момент има липса на лунна енергетика. Тогава когато Слънцето и Луната се съберат в един градус на един знак, то по-скоро имаме смесване на енергията на Слънцето и отразената енергия от Луната, реално по този начин имаме слънчева енергия, която е примесена с отразена такава от Луната. В този момент ни е трудно да разграничим слънчевата и лунната енергия.

След това Луната продължва да се движи напред и след изминаване на около 17 градуса след Слънцето тя става отново видима на небето и започва да се усещата лунната енергетика, която в цикъла на лунния месец постепенно нараства.

Следователно, когато настъпи фаза на Луната първа четвърт (луната се намира на 90 градуса от Слънцето), лунната енергетика става още по-осезаема, а когато настъпи фазата на луната Пълнолуние (луната се намира на 180 градуса от Слънцето), тогава вече най-ясно и отчетливо се усеща Слънчевата и Лунната енергетика.

За всички, които наричат себе си Астролог би следвало да бъде ясно, какво означава всяка една от фазите на Луната със Слънцето и как смесването на тези енергии влияе, като цяло на човека.

В зависимост от информацията, която иска да получи, от наталния хороскоп, до най-сложната предсказателна техника.

И едно от най-важните неща не само за Слънцето и Луната, а като цяло за принципите на действие на планетите върху хората е разбирането, че всяко нещо се случва в процес, който има начало – съвпад, възход – първа четвърт, кулминация – падение и край – заточение.

Въпрос за размисъл ви оставям тук да помислите, каква е приликата между фазите, тяхната сила и слабост?

Началото на Лунния месец се бележи с точния съвпад между Слънцето и Луната – 0 градуса, следва възход или още първа четвърт, когато Луната се намира на 90 градуса след Слънцето, Падение – Пълнолуние, когато Луната се намира срещу Слънцето на 180 градуса, последна четвърт, когато Луната се намира на 90 градуса преди Слъцето, заточение.

И като финал, може да се каже че фазата на луната Новолуние съвпада с тъмните дни на Луната. Не бива да се разделят тези две неща, тъй като те вървят ръка за ръка. И бебето преди да се роди е на тъмно но това не го прави липсващо !!!

Такова нещо, като липса във Вселената не съществува !
гр. София – 14.01.2017г. 11:36ч.

предишна статияПари и работа 12 ти лунен ден описание
Следваща статияЛунен календар за всеки ден Януари 2017

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук