Ретрограден Меркурий потенциал и препоръки

0

Ретрограден Меркурий 2015 годинаРетрограден Меркурий основен потенциал и тенденции – Когато Меркурий е ретрограден това е период, в който общуването между хората се обърква заради неправилно изказани или разбрани думи или действия.

Писмата и електронната поща не се получават, колетите и пратките тръгват на където си поискат, а мобилните телефони и компютрите имат свое собствено мнение.

Електроуреди и офис техниката сякаш полудяват, колите се развалят и настъпва период на объркване и хаос.

И така, какво може да очакваме когато Меркурий е ретрограден ? Какво е препоръчително да правим по време на ретрограден Меркурий ? Какво не се препоръчва да правим, когато дойде периода на ретрограден Меркурий ?

Хороскоп за Ретрограден Меркурий и бизнесБизнес и ретрограден Меркурий  – За бизнеса, когато Меркурий е ретрограден е подходящ период за внасяне на ред в администрацията и документацията на фирмата или организацията.

Добре е да помислите за оптимизиране на работните процеси, както в производството, така и в администрацията. Благоприятно време за довършване на започнати проекти, които са изостанали и по една или друга причина не сте успели да ги доведе до финал.

Когато Меркурий е ретрограден за бизнеса е подходящ период също за планиране и обсъждане на проекти и идеи свързани с обновяването на офис техниката, автопарка и колите. В този период може също да направите анализ на работната ръка и в случай че установите липса на работна сила може да направите списък, да обсъдите с колеги и началници какви са нужните ви служители, а седем дни след фазата да обявите и започнете набирането на необходимите ви кадри.

Ретрограден Меркурий за бизнеса е времето, в което не се препоръчва да се водят преговори, да се сключват нови договори и да се подписват документи, тъй като може да се окажат неизгодни, а може и да не се разберете правилно и очакванията между страните да се окажат коренно различни от първоначалните.

Ретрограден Меркурий не е подходящ период за закупуване и ремонт на офис техника, както и за обновяване на колите и автопарка. Ретрограден Меркурий е времето, в което не се препоръчва да се наемат нови служители, тъй като е възможно да се заблудите, в следствие на което може да се наложи много скоро отново да обявите вакантни работни места.

За всички представители на медиите и рекламните агенции, както и хората на които работа им е свързана с писане, говорене, реклама и популяризация, това е периода, в който може да се върнете към стари, започнати и нереализирани проекти, идеи, статии и материали да ги прегледате, редактирате и дори публикувате. Новите теми, проекти и идеи оставете за по-благоприятно време.

За служителите на фирми и организации – Когато Меркурий е ретрограден, това не е подходящ период за смяна на работното място, защото предложените договори, може да се окажат неизгодни, а работата да не удовлетворява вашите цели и желания и много скоро след това, може да ви се наложи да повторите тази стъпка в живота.

Периодът е подходящ да направите анализ на работното си място, текущата работа и сключените договори и ако установите нежелани за вас неща, да се опитате да ги коригирате поне седем дни след ретроградната фаза.

Универсално правило – Когато сме в период на ретрограден Меркурий би било хубаво да не подавате документи независимо за какво става въпрос, да не се издава пълномощно, да не се подписват нови договори, да не се взимат важни решения, особено свързани с оферти и предложения за съвместна работа и сътрудничество.

retrograden-merkurii-socialno-bitov-planРетрограден Меркурий социално битово влияние върху човека – Това е времето, в което ако имате деца, които в момента получават начално образование, то е твърде вероятно да се изправите пред решаване на различни проблеми свързани с тази тема.

Домакинската техника може да започне да се разваля, което е своеобразен намек, че вече е време да я смените, особено ако ви е била вярна дълги години.

Може да има неразбирателство между вас и вашите комшии, периода не е благоприятен за общо събрание на домсъвета и взимане на важни решения, както и за подписване на договори с фирми и организации, които се занимават с управление на етажната собственост.

Бъдете внимателни в общуването със съседите, тъй като може да попаднете в дребни комшийски сплетни и интриги. Би било хубаво да не отговаряйте на провокации, а да запазите самообладание и да се опитате да отложите темата, влагайки дипломатичност и такт, за друг по-благоприятен период.

Ако общуването със съкооператорите ви е влошено, сега е момента да се опитате да си простите и да заживеете задружно по комшийски.

retrograden-merkurii-brakove-i-svatbiБракове и сватби по време на ретрограден Меркурий – Това е период, който е крайно неблагоприятен за сключване на бракове, тъй като реално подписвате развод. Ако това вече ви се е случило, не бива да изпадате в крайности и никога повече да не пристъпите към подобна крачка, необходимо е просто да се съобразите с благоприятно време за сключване на брак и да повторите стъпката дори и с настоящия си партньор. Ако е с настоящия партньор обаче ще ви е необходим ретрограден Меркурий.

Има много редки случаи, в които ретрограден Меркурий е подходящ за бракосъчетание, но това е необходимо да бъде посочено в индивидуалния хороскоп или подчертано от ситуацията.

За сватбените тържества в периода на ретрограден Меркурий можем спокойно да заявим, че биха протекли с много дребни обърквания и недоразумения, които са започнали още по-време на организацията на този важен ден. Вие искате едно, организаторите разбират друго, а самото сватбено тържество е съвсем различно.

Сещам се за още нещо, което е твърде вероятно да случи и това е, че може булката да стане беглец или колата, с която тръгвате да се жените се развали, това са знаци да забавите темпото и ако има възможност да отложите момента, поне на полагане на подписите.

Ретрограден Меркурий и семейния живот: В семейството може да се появят леки недоразумения от чисто битов характер, които да подействат като спусък за решаване на отложени важни въпроси свързани със семейния живот. В подобна ситуация може да опитате да решите въпросите на момента, но ако това е невъзможно се постарайте да отложите решаването им с поне седем дни след ретрограден Меркурий.

Ретрограден Меркурий хороскоп любовЛюбовни авантюри, срещи и запознанства когато Меркурий е ретрограден – Бъдете готови за този период, без значение дали сте обвързани, необвързани или имате брак и семейство, тъй като това е времето, в което ако сте оставили неизяснена някоя любов по житейския си път, тя може точно сега да се върне в живота ви и да се наложи изясняване на отношенията. Целта не е да развалите настоящите взаимоотношения, а само да бъдат приключени старите такива.

Започнатите любовни авантюри в този период са краткотрайни и дори хората, с които се срещате и запознавате, може повече никога да не ги видите.

Единственото благоприятно нещо, което може да се направи по темата с любовта, любовните авантюри, срещите и запознанствата, когато Меркурий е ретрограден, е да опитате да възстановите стари романтични връзки, ако са били развалени и има условия и смисъл за втори шанс.

retrograden-merkurii-zdraveЗдравето и ретрограден Меркурий – За здравето си в този период можем да се погрижим много добре и то без да полагаме бог знае какви усилия. Когато настъпи период на ретрограден Меркурий е много важно да намалим до максимум мисловната дейност и да осигурим достатъчно време за почивка на ума.

В противен случай, може да стигнем до пренапрягане на мозъчната дейност, което от своя страна може да доведе до объркване на различни, чисто биологични, процеси в човешкия организъм и това да активира развитие на различни потенциални болести, заложени в индивидуалния хороскоп на всеки един от нас.

За това в този период си почивайте повече, стремете се да вършите рутинни дейности, които не изискват много умствени усилия и най-вече мозъчна дейност.

Времето, когато Меркурий е  ретрограден не е подходящо за планови операции, както и всякаква медицинска намеса поради факта, че е възможно да се наложи повторение на извършените манипулации. Ако се налага медицинска интервенция и/или лекарска намеса, особено в случай когато е застрашен човешки живот, то тогава задължително се пристъпва към действие.

Ретрограден Меркурий ДиетиПо отношение на диетите и оздравителните програми, то бихте могли когато Меркурий е ретрограден отново да се върнете към тях, но само към тези, които сте започнали и не сте довършили. Всички останали оставете за период, когато Меркурий се върне към нормално си движение.

Има още много житейски ситуации от житейските сфери, които могат да напомнят за себе си в периода на ретрограден Меркурий. За това бъдете готови и очаквайте неочакваното, като събития и ситуации. Би било хубаво да се опитате да решите темите, които има възможност да бъдат решени, а всичко останало да оставите за времето когато Меркурий не е ретрограден.

Помнете, че това е времето, в което ако има нещо, което да се обърка и ако има сфера, която да бъде в хаос, то сега ще се проявят и спирка няма да има, докато всичко не бъде изяснено, за да може да продължите обновени и освободени напред, да постигнете поставените цели и да изпълнете поставените си задачи.

Кога е ретрограден Меркурий може да видите тук >>

Към хороскоп за ретроградни планети от тук >>

Екипът на horoskopa.com и аз Давид ви пожелаваме успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук
Captcha verification failed!
Captcha потребителският резултат не бе успешен. Моля, свържете се с нас!