Щастието цел или мечта?

Обикновено възприемаме щастието, като светла и почти нереална мечта. Но както се казва в народната мъдрост „Никой не отива толкова далеч, колкото човекът, който не знае къде отива“.

Ако щастието ни стане реална цел, за постигането на която сме готови да положим конкретни усилия, то вероятността да осъществим мечтата си съществено се увеличава.

Щастието е двигателя в механизма на живота. Ежеминутно на нашата Земя се раждат и умират хиляди хора. Някой от тях са живели само няколко дни, други са имали всичко – богат живот изпълнен с поражения и победи, ентусиазъм и апатия, любов и омраза. Но смисълът на всеки един живот е в Щастието.

Понякога може да си мислим, че нашето щастие е отчасти егоистично, че е необходимо ние да сме по-малко щастливи, за да са хората около нас по-щастливи. Тази мисъл, при целия си алтруизъм, не отчита факта, че нещастните хора обикновено са съсредоточени върху себе си и често почти не се интересуват от живота на другите хора.

Ако можем да сме щастливи, то тогава ставаме по-открити към заобикалящия ни свят, по-любознателни и талантливи, можем да признаем, че несгодите които срещаме, са необходим етап към по-пълното усещане на живота. И най-главното, ако сме щастливи, ние по-добре умеем да обичаме и да прощаваме.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here