Миене на косата според Луната

0
711

Миене на косата според Луната

Луната като едно от небесните тела видимо с невъоръжено око е била наблюдавана още в древността и още оттогава нашите предци са открили връзката между нейното положение на небето и случващото се със всичко на земята.

Още тогава тя е използвана много често и успешно при определянето на най-подходящо време, за да се правят различни важни неща в живота си, а в много случаи, дори свързани с ежедневните и рутинни си занимания.

Темата за хигиената, красотата и естетическия външен вид е била и е само една малка част от житейските сфери, свързани с действието и взаимодействието ни с лунната енергетика.

Съветниците на древните богини на красотата винаги са използвали движението и фазите на Луната за да определят най-подходящото време за всяка разкрасителна процедура, може би това е разковничето към безупречната красотата на Клеопатра. Това остава само мит във вечността, за който ние можем да гадаем днес или да си доказваме ежедневно верността на лунните правила.

В днешни времена миенето на косата според луната, може да се практикува като обръщаме внимание на ежедневната позиция на Луната в зодиакален знак, тъй като в зависимост него се разбира, колко е полезно или не е третирането на косата и главата със каквито и да било продукти, както и тяхното количество.

Така например, когато луната се намира в зодиакални знаци Овен и Козирог би било хубаво да щадим повече косата и главата, тъй като тогава те са по чувствителни и възможността да се получи не желана ситуация е по-голяма.

За всички е ясно и практически доказано, че не е хубаво да мием косата си всеки ден, тъй като когато измиваме косата ежедневно тя се изтощава за по-дълъг период от време и се губи част от нейната здравина и блясък.

Важно е да се знае, че за миенето и лечението на косата според луната освен знака в който се намира тя е важно в какъв момент от цикала си е разтяща или намаляваща, ако се съобразим с две простички правила и ги добавим към рутините си действия за миене и лечение на косата, може да я запазим здрава, бляскава, витална и еластична за по-дълго време.

Правило 1 – Когато Луната е растяща, би било хубаво преди и/или след измиването на косата да направим и лека профилактика. За целта можем да използваме балсами, маски за коса и други видове продукти за подхранване и защита от външни атмосферни влияния.

Правило 2 – Когато Луната е намаляваща би било хубаво да използваме по-малко измиващи препарати /шампоан /, тъй като в това време от лунния месец, косата се измива по-лесно. По този начин щадим кожата на главата си и я предпазваме от потенциали възпаления и раздразнения, а също така опазваме и околната среда, тъй като изхвърляме по-малко химични отпадъци в природата.

Растяща или намаляваща е Луната днес и в кой знак се намира тя можете да видите в месечен лунен календар тук

Разбира се само постоянното спазване на тези правила не е достатъчно, за да имате буйна, лъскава и здрава коса. Тях би било хубаво да прибавите към здравословния си начин на живот.

Ако не водите такъв можете започнете със здравословно хранене и спазване на диети, личностно израстване и позитивно мислене, на последно място но не по важност поне леко и редовно раздвижване на възможно най-голям брой части от вашето тяло, за да може да бъдете по-бодри и свежи всеки ден.

Екипа на horoskopa.com Ви благодари за отделеното време при запознаването със тази статия и пожелава успех в новите начинания!

предишна статияСв. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
Следваща статияВ края на тази седмица започват обратите, животът започва да се обърква

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук