Св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София

0

Честит празник на жителите и гостите на нашата столица София. Името София означава „премъдрост“, пожелаваме на кмета на града г-жа Йорданка Фандъкова, както и на общинската управа да защитават смисъла на името в поверения им град.

В празничния ден общинските музеи отварят врати безплатно по случай празника на София – 17 септември. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова общинските културни институти и музеи ще осигурят безплатен вход до експозиционните зали и пространства.

Гражданите ще имат възможност да посетят парк-музей „Врана”, музея при базиликата „Света София”, Софийска градска художествена галерия, галерия „Дечко Узунов”, както и Столичен зоопарк. Целта е повече граждани и гости на града да имат възможността да разгледат.

Още за празничната програма в столица може да прочете тук

На днешния ден имен ден празнуват и да почерпят поне с една вярна усмивка изпълнена с надежда и любов всички, които носят името София, Вяра, Надежда, Любов, Люба, Любомир, Любен, Любослав и всички сродни на тези.

Носете името със здраве и сполука през годините, като си припомняте, практикувате  и защитавате идеалите за които светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София са заплатили пред имеператор Адриан с най-ценното си притежание – живота.

Аз Давид ви пожелавам спорен и усмихнат ден !

loading...