Честита астрономическа зима

0
359

Тази нощ около два часа настъпи астрономическата зима. В древни времена за нашия народ това е бил деня, в който започва новата година и всичко в живота и природата започва отново.

Тази година настъпването на астрономическата зима съвпада с новолунието в зодиакалния знак Козирог, което го прави още по-положителен и дори днес на този свят ден 22.12.2014г. може спокойно да го приемем за своеобразен старт на новия годишен жизнен етап в живота не само на хората, но и на всичко, което е около нас.

Така както пролетта символизира началото на възраждането в природата, лятото развитието и разгара на живота, есента събирането на реколтата, така началото на зимата и зимния период символизира почивката и подготовката за новата година.

От днес до новата година може да използваме времето, за да си направим равносметка, да отпразнуваме дори малките победи, които сме постигнали през годината и заредени с увереност, желание и енергия да започнем новата календарна година, за да може накрая да празнуваме още по-добре и още по-големи постижения.

Днешният ден е подходящ за всякакви ритуали, които подпомагат живота ни в една или друга сфера, за писане на желания за късмет, любов, успех и материално благосъстояние. Много е важно да НЕ се мислят и изказват отрицателни мисли и желания, тъй като вероятността всяко от тях да се случи е поне с два пъти по-голяма.

Ако има хора в живота ви, на които искате да простите, да поздравите, да покажете и засвидетелствате любовта си или приятелските си чувства към тях, то този ден е един от най-подходящите за тези дела.

Гаданията и предсказанията направени на този ден са точни. Дните до нова година са подходящи също за медитация, релаксация, за всякакви духовни практики, чиято цел е пречистването и личностното израстване за всеки един от нас.

Зимното слънцестоене определено е ден за промяна, която е в състояние да промени света към по-добро за всеки един и всички около нас.

Използвайте максимално този ден, ако има нещо, което не сте довършили довършете го, ако има неща за които се колебаете изчистете ги, мислете и действайте позитивно, бъдете живи и здрави, всичко останало, което е на този свят е постижимо и само от вас и вашите действия зависи до къде да развиете потенциала и заложбите, които ви предлага живота.

Това, че снега е отгоре не означава, че нищо не се случва отдолу …

Честита астрономическа зима и зимно слънцестоене !

предишна статияПодходящи дни за начало на диета през 2018 година
Следваща статияФаза на луната новолуние

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук