Хороскоп за зодия Телец за родените от 21.04 до 21.05

0
1570

Девиз: “Аз Имам!”
Стихия: Земя
Качество: Фиксиран, подвижен
Метал: бронз, хром
Цвят: Зелен, кафяв
Планета управител: Венера
Енергетика: Женска Ин енергия

Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз

Под зодиакален знак Телец (тропически зодиак) са родените от 22.05 до 21.06
Под съзвездието Телец (сидерален зодиак) са родените от 15.05 до 16.06

Щстлив ден: Петък Щастлив числа: две, три, пет, шест

Личностна характеристика на представителите на зодиакалния знак Телец
Вие сте спокойни и уверени в себе си хора. Традиционалисти сте и промените не са по вкуса ви. Имате силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекалявате.

Освен това, отдава ви се да материализирате идеите си под формата на стихове, картини, музика или просто в красиво подреден дом. Ако успеете да превърнете от дарбите си в професионално занимание, ще се чувствате чудесно.

Най-често успявате да се реализирате така, че да получавате пари за работа, която извършвате с удоволствие. Вие не сте от най-приказливите, но кажете ли нещо, държите на думата си и го превръщате в реалност и хората наистина ценят това качество у вас.

Постоянни сте, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато сте си наумили нещо е много трудно да ви разколебаят – инат сте. Но затова успявате и да доведете до успешен край всичко, с което се захванете.

В любовта може да бъдете олицетворение на идеалния партньор (партньорка), и очаквате от другите пълно отдаване и преданост. Обичате да ви глезят и да сте заобиколени от красота и лукс.

Хороскоп за зодия Телец за родените от 21.04 до 21.05

horoskopi-za-telecПоложителни качества: жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

Отрицателни качества: инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.

Външен вид на типчиния представител на зодия Телец

Мъжът Телец е среден на ръст, с пропорционално развито тяло. Има здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено е тъмна, чуплива или къдрава, но има и руси, светли типове.

Очите са светли за светлите типове, и тъмни – за тъмните. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата – голяма, брадата е добре оформена; походката – спокойна, уверена.

Жената Телец е склонна към напълняване, със здраво тяло, широки бедра. Лицето е красиво и добре поддържано. Има гъста и чуплива коса, кестенява или златиста на цвят. Очите са тъмни, влажни и изразителни. Уста е голяма, със сочни устни.

Здравето и Телец: Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно.

При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене.

Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене.

При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза.

Хороскоп за зодия Телец за родените от 21.04 до 21.05

horoskopi-za-telecТипични заболявания: диабет, ангини, катар, базедова болест, операция на сливици.

Препоръки за Телец: В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.

Полезни храни и хранене

Растения: пролетни зеленчуци и плодове
Аромати: тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.

Хранене: В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всичи пролетни зеленчуци. Плодове – череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.

Професионално развитие и работа за зодия Телец

Области: финансови и застрахователни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура, дизайн.

Професии: банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, градинар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

horoskopi-za-telecИзвестни личности по знака на Телец
Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менихин, Лили Иванова, Борис Христов, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Робеспиер, Хитлер, Жириновски, Сефариал.

предишна статияХороскоп за зодия Близнаци за родените от 22.05 до 21.06
Следваща статияХороскоп за зодия Овен за родените от 21.03 до 20.04

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук