Хороскоп за зодия Близнаци за родените от 22.05 до 21.06

2
1566

Девиз: “Аз Мисля!”
Стихия: Въздух
Качество: Подвижен, кардинален
Метал: Живак
Цвят: Жълт, тъмносин
Планета управител: Меркурий
Енергетика: Мъжка Ян енергия

Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз

Под зодиакален знак Близнаци (тропически зодиак) са родените от 22.05 до 21.06
Под съзвездието Близнаци (сидерален зодиак) са родените от 16.06 до 15.07

Щастлив ден: Сряда Щастлив числа: две, шест, девет, седем

Личностна характеристика на представителите на зодиакалния знак Близнаци
Вие сте доста противоречива личност и наистина е чудо как успявате да се справите с всичките си вътрешни противоречия и търсения.

Промените и непрестанните метаморфози са вашия запазен знак. И независимо, че с вас никога не е скучно, постоянната ви изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от вас.

Несъмнено блестящият ви ум и способността ви да реагирате мигновено във всяка ситуация ви дават много ценни предимства. Ако успеете да ги впрегнете в работа, бихте могли да постигнете блестящи успехи в професията. Най-добре можете да се представите в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Ваше поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребявате с него.

Любовният ви живот преминава навярно в едно непрестанно търсене на подходящия партньор. Вие сте способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че е трудно да обясните (дано да не ви се налага) как е възможно това. Имате нужда от партньор, който да ви изслушва и разбира, да уважава личното ви пространство и свобода.

horoskopi-za-bliznaciХороскоп за зодия Близнаци за родените от 22.05 до 21.06

Положителни качества: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни качества: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

Външен вид на типчиния представител на зодия Близнаци

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Здраве и зодия Близнаци: При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта.

Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете.

Типични заболявания: ангини, пневмонии, бронхити, туберкулоза, бронхиална астма.

horoskopi-za-bliznaciХороскоп за зодия Близнаци за родените от 22.05 до 21.06

Препоръки за Близнаци: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

Полезни храни и хранене:
Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър
Аромати: нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър

Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, моркови

Професионално развитие и работа за зодия Близнаци

Области: информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт

Професии: рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

Известни личности по знака на Близнаци
Бойко Боросов, Румен Радев, Цецка Цачева, Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски.

предишна статияХороскоп за зодия Рак за родените от 22.06 до 23.07
Следваща статияХороскоп за зодия Телец за родените от 21.04 до 21.05

2 КОМЕНТАРИ

  1. Здравейте Виктор ! С най-голямо удоволствие бихме добавали всички, които са родени под този зодиакален знак, но тъй като са изключително много поне аз мисля, че би било много.

    Поздрави Давид

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук