Хороскоп за зодия Дева за родените от 24.08 до 23.09

0
2136

ДеваДневен За  утреСедмичен МесеченГодишен

Хороскоп за зодия Дева за родените от 24.08 до 23.09

Девиз: “Аз анализирам!”
Стихия: Земя
Kачество: Подвижен
Метал: Живак
Цвят: Жълт
Планета управител: Меркурий
Енергетика: Женска Ин енергия

Скъпоценни камъни: жълт сапфир, яспис, хелиотроп, тигрово

Под зодиакален знак Дева (тропически зодиак) са родените от 24.08 до 23.09
Под съзвездието Дева (сидерален зодиак) са родените от 13.09 до 12.10

Щастлив ден: Сряда Щастлив числа: три, пет, шест

Личностна характеристика на представителите на зодиакалния знак Дева
Вашата сила е в ума ви и вие добре го знаете. Имате потребност от ред и най-добре я удовлетворявате, като намирате място на всеки предмет, мисъл или чувство.

Вие сте родени да създавате методи и структури. Не ви блазни светския блясък и не държите на всяка цена да сте номер едно, достатъчно ви е само да “дърпате конците” иззад кулисите.

Независимо, че минавате за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнете по съвсем незначителен повод, за някои дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано.

Не сте от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата. Готови сте да се борите за каузата си. Надарени сте със сръчни ръце и фантазия, които ви помагат да се справите в трудния делник. Работата, с която се захванете, извършвате с любов и себеотдаване.

С постоянство и търпение успявате да се справите с трудностите и проблемите, но не обичате да рискувате, залагате на сигурността. Не са ви чужди дълбоките чувства, но предпочитате да не им давате външен израз.

Във любовните взаимоотношения се стремите да бъдете честни, лоялни, внимавате да не давате поводи за ревност и очаквате емоционална топлота и преданост.

Хороскоп за зодия Дева за родените от 24.08 до 23.09

horoskopi-za-devaПоложителни качества: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност

Отрицателни качества: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, предвзетост, свръх взискателност, критичност.

Външен вид на типчиния представител на зодия Дева

Мъжът Дева – Среден ръст, слаба фигура пропорционално развито тяло, високо, изразено чело, прав нос; очи – живи, подвижни и изразителни, сини или кафяви на цвят; устни – добре оформени, често тънки; тясна брадичка. Походка – енергична, пъргава.

Жената Дева – стройна, с красива дълга коса, може да бъде и чуплива, цвят на косата – кестенява или рус. Лице – заоблено, с изразителни очи, добре очертани устни. Винаги спретнато облечена, приветлива, тиха. Отделя много време за поддържане на външния си вид.

Здраве и Дева: Представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве – напротив – често боледуват, но не от застрашаващи живота им болести.

Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма. Тяхното слабо място е храносмилателната система, затова трябва да избягват пикантните и трудно смилаемите храни.

Често страдат и от лениви черва. Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Хороскоп за зодия Дева за родените от 24.08 до 23.09

horoskopi-za-devaПрепоръки: Да се хранят с вегетарианска храна, да постят, да избягват нервното натоварване и стреса. Повече спокойствие и релаксация.

Растения – овес, ечемик, цикория, чубрица, валериан
Аромати – кимион, канела, шибой, дафинов лист, кардамон.

Хранене: – бобови и пшеничени култури и изделия, плодове, цветно зеле, целина, спанак, храни богати на витамини от групите А, В, С; калий.

Професионално развитие и работа за зодия Дева

Области: химия, фармакология, здравеопазване, наука, техника, математика, счетоводство, администрация, деловодство, занаяти.

Професии: медицински работник, чиновник, счетоводител, служещ, учен, химик, биолог, аптекар, диетолог, снабдител, майстор.
Известни личности

horoskopi-za-devaИзвестни личности по знака на Дева
Тодор Живков, Ерик Хонекер, Николай Гяуров, Шон Конъри, София Лорен, Грета Гарбо, Лев Толстой, Хърбърт Уелс, Станислав Лем, А.Стругацки, Гьоте, К.Циолковски, Фарадей, Хегел, Кампанела, Ришельо, Иван Грозни, Феликс Дзержински, Михаил Кутузов, Ръдърфорд, Корнелиус Агрипа.

предишна статияХороскоп за зодия Везни за родените от 23.09 до 22.10
Следваща статияХороскоп за зодия Лъв за родените от 24.07 до 23.08

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук