Хороскоп за зодия Дева за родените от 24.08 до 23.09

Дева Дневен хороскоп За утре Седмичен Месечен Годишен
horoskopi-za-devaДевиз: “Аз анализирам”
Елемент: Земя
Планета: Меркурий
Пол: Жена
Вид:
Подвижна
Цветове:
Лилав, кафяво и морско синьо
Камъни: Топаз
Щастливо число: 5
В хармония с  Телец, Козирог
В конфликт с Стрелец и Близнаци

Силни страни:
Медицина и комуникации

Възможни здравословни проблеми: Нервна система и хранопровод

Положителни качества: разсъждаващ, сдържан, представителен, взискателен, предан, чист, непорочен

Отрицателни качества: придирчив, тревожен, притеснителен, алчен, критикар, догматичен, нервен, свръхвзискателен, прикрит

Известни личности родени под зодиакален знак Дева: Тодор Живков, Николай Гяуров, Цветана Пиронкова, Богомил Бонев, Александър Лилов, Александър Каракачанов, Майкъл Джексън, Киану Рийвс, Майка тереза, Камерън Диас, Стивън Кинг, Паулу Коелю, Андреа Бочели и други.

Хороскоп за зодия Дева – обща характеристика от книгата „Слънчевите Знаци“ от Линда Гудман

Ако приемем буквално символите, Девата би трябвало да означава “девица”. Лесно се откроява сред другите хора. Спокойна, на пръв поглед флегматична, не особено речовита, не обича шума около себе си. Типичната Дева има приятна външност. Облича се стилно и спретнато, макар и не задължително по модата. Навиците й в това отношение са твърдо установени. Създадените вече навици остават за цял живот.

Понякога Девата започва да се заяжда, да спори и да ви критикува, докато ви вбеси. Но ако в същото време изпаднете в беда, с радост ще ви се притече на помощ, без да търси отплата. Прекрасно вижда чуждите недостатъци – до най-дребните неща, но не и своите. Всъщност вижда ги и ги усеща, но не понася някой друг да й ги изтъква.

Девата непрекъснато се страхува да не изпадне в зависимост, да не си пропилее времето на вятъра или да не пренебрегне задълженията си. Не е разточителна нито на емоции, нито на пари. Държи се благоразумно, консервативна е в любовта. Но съзнанието й винаги е нащрек и очаква, жадува за нещо по-добро.

Положителните качества на Девите са бистър ум, проницателност, благовъзпитаност, услужливост, практичност и честност. Изявени в отрицателната си форма, те се превръщат в критикарство, капризност, свитост, песимизъм, чувство за малоценност и педантизъм. Девите умеят да се грижат за себе си и внимателно подбират храната си. Ще постигнат по-голямо душевно равновесие и щастие, ако носят зелен нефрит или чиста платина до тялото си.

Девата е достигнала етапа, когато душата обича себе си, но все още не е докрай разбудена и само мъгляво предусеща страстта, която ще бъде отприщена от планетата Вулкан. За Девите любовта означава пълно себеотдаване, тайнство, което те предпочитат да не разкриват. Затова насочват енергията й в съвършенство в работата си. И въпреки че даряват човека до себе си с нежна преданост, истинската същност на любовта все още спи в сърцата им.

loading...
Още по темата

Оставете коментар

Вашият е-майл не се публикува