Хороскоп за зодия Овен за родените от 21.03 до 20.04

0
3104

Девиз: “Аз съм!”
Стихия: Огън
Качество: Кардинален, фиксиран
Метал: Желязо
Цвят: Червен, златист
Планета управител: Марс
Енергетика: Мъжка
Ян
 енергия
Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат, червен корал

Под зодиакален знак Овен (тропически зодиак) са родените от 21.03 до 20.04
Под съзвездието Овен (сидерален зодиак) са родените от 15.04 до 15.05

Щстлив ден: Вторник Щастлив числа: едно, четири, седем, девет

Личностна характеристика на представителите на зодиакалния знак Овен
Вие сте номер едно в зодиака, а обикновено успявате да го постигнете и в живота.

Първенството навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем – постигате го лесно и естествено. Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията.

Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват. Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит.

Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате. Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат.

Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, „тръпката“, то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор. Харесвате новите и рискови дейности. Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва.

Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите. Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност.

Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

Хороскоп за зодия Овен за родените от 21.03 до 20.04

horoskopi-za-ovenПоложителни качества: независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевеност, благородство, ентусиазъм, активност.

Отрицателни качества: нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.

Външен вид на типчиния представител на зодия Овен

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.

Здравето и Овена: По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени.

Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места – главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.

Препоръки за Овен: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.

Полезни храни и хранене

Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.

Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.

horoskopi-za-ovenХранене: Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

Професионално развитие и работа за зодия Овен

Области: армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.

Професии: офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

Известни личности по знака на Овена
Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман.

предишна статияХороскоп за зодия Телец за родените от 21.04 до 21.05
Следваща статияГодишен хороскоп Телец за 2023 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук