Хороскоп за дете Риби

horoskop-deteto-ribiХороскоп за дете Риби

Не се заблуждавайте, че ще ви бъде лесно да възпитавате, да моделирате подобно на мека глина скъпото си детенце Риби. Откажете се! Също като ревливото си връстниче от зодия Овен, властното и капризно Лъвче или вироглавото малко поданиче на зодия Телец, то ще се инати и ще ви се изплъзва от ръцете. За разлика от тях обаче вашата малка рожба Риби ще ви удави в море от прелестни усмивки ще ви побърка от радост, че я имате, и в края на краищата ще ви се качи на главата.Любимите герои на вашето дете от зодия Риби ще бъдат Питър Пан и Алиса, така че не губете време и го запишете в списъка на гениалните изпълнители на тези роли. Само че то няма да се изявява на театралната сцена, а ще ги играе убедително в живота. Винаги ще бъде обгърнато от нещо вълшебно, илюзорно, детински отвлечено. Не само през първите няколко години от живота му.
Вашата рожба Риби ще си бъде същото дете и на осем, и на осемдесет години. Преди да започне да се рови из бюфета и да унищожава скришом запасите ви от сладка и конфитюри, вашата Рибка ще живее в странния си вълшебен свят. Големи врагове на детето Риби са режимът, програмата, упоритото ви желание да му втълпите някакви полезни навици. Излишно е родителите на една Риба да се опитват да я напъхат в рамките на общоприетите правила. Вашето дете Риби ще иска да играе, когато му се играе, да спи, когато му се спи, да яде, когато му се яде и няма да го интересува кое време на деня или на нощта е. Не забравяйте да поощрявате своето дете Риби в неговите начинания, защото то е доста несигурно в себе си и има нужда от вашата добра дума и внимание.
Понякога му е необходимо уединение. Не го притеснявайте, когато усетите, че духом е някъде далеч. Оставете го да изживее спокойно особеното си състояние. На учителките няма да им бъде лесно да вкарат свободолюбивия дух на вашата Рибка в строгите рамки на образованието. Все едно дали са кръгли, овални или квадратни, рамките никога не са по мярка на едно същество, родено под знака на Риби. Чака ви тежка борба, за да обедините уникалните възгледи на рожбата си със закостенелите педагогически постулати. Не му се сърдете. Разбира се, че педагозите трябва да се съобразяват с вашата нептунова рожба, а не обратно.
Почти всички деца Риби са артистични, музикални и влюбени в танца. Любимият им предмет в училище може да стане литературата, защото те много обичат да четат и са добри разказвачи. Привлекателен за тях е и светът на поезията. Ако в началото математиката ги по-изплаши, сигурно е, че абстрактният магичен свят на геометрията и алгебрата няма да представлява никаква трудност за тях. Някои от децата Риби са лишени от чувство за отговорност и това може да наложи отпечатък върху целия им по-нататъшен живот. Те лесно се обиждат, много са чувствителни и проявената към тях грубост може за дълго време да ги извади от равновесие. Някои предпочитат компанията на възрастните пред тази на връстниците си.
Още от малки проявяват разбиране и съчувствие към околните, вродената им мъдрост е направо удивителна. Преди да обвините нептуновото си дете в лъжа, си спомнете, че то обича да фантазира най-невинно, да плува във водите на въображаемите си светове, да преживява насладата на вълшебно красивата измислена реалност. То просто не може да различи реалното от илюзията, истината от измислицата. Детето ви – жител на нептуновото царство на Рибите, чува в душата си напева на морския прибой. То не може да понесе бруталните истини от реалния живот. Не го наричайте лъжец, защото това няма да бъде справедливо по отношение на романтичната му същност. Поощрявайте фантазията му и го насочвайте да пресътворява виденията си в поезия, музика или живопис. С течение на времето самият живот ще го научи да възприема по-спокойно бруталното, жестокото и егоистичното. Все някога ще трябва да приключи продължителният двубой между конформизма и философията на Рибите за свобода на изявата. Не е излишно, разбира се, да обясните на вашето нептуново чедо, че възрастните очакват от него да се приспособи към техните понякога налудничави строги житейски и образователни догми, за да просперира в живота.
Малката ви Златна Рибка има нужда от вашата подкрепа, за да успее да се пребори с трудностите в реалния свят, с болестите, лицемерието, глада, войните и мизерията. В смразяващия студ вашата Рибка има нужда от топла, пъстра, здрава дреха. Подарете й я. Опитайте се да разберете нейната нептунова душа. Тя ще ви се отблагодари. Кой знае, може един ден да свали някоя звезда, за да ви я поднесе. Тогава ще проумеете колко добре сте сторили, че вместо да я укорявате, нежно и тактично сте подкрепяли нейните начинания. Хайде, бързо направете място за бъдещия блестящ дар на вашето дете Риби върху официалния си тоалет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here