Хороскоп за мъж Везни

1
863

mazhat-vezni-opisanie-harakteristikaХороскоп за мъж Везни

Има нещо магнетично у този мъж. Той създава около себе си божествена атмосфера.
Очарованието му е естествено и не прилича на хипнотичната настойчивост на Скорпиона.
Когато блюдата на Везните са в равновесие, животът с родените под този слънчев знак може да опиянява като чаша със златна амброзия, да е пълен с много смях, безгрижие и свобода като живота на олимпийските богове.
От друга страна вземането на решение за мъжа Везни е изключително тежка задача. Дори да достигне до него, може да го промени всеки момент, ако сметне, че е сбъркал. Любов и Везни са синоними. Везните са създали любовта, като са й придали изяществото на изкуство. И са направили това с далеч по-голям финес, отколкото да кажем един Лъв, Скорпион или Телец. А това подсказва някои неща.
И така, мъжът, роден под знака на Венера, владее до съвършенство изкуството на любовта. Деликатните стратегии на Купидон са в кръвта му. С лекота може да се добере до всяко момиче и да го омае. Но щом то падне в обятията му, той се обърква и не знае какво да прави. Дали да се възползва от ситуацията в момента, когато момичето е загубило ума и дума от любов и е готово да се отдаде, или да предложи брак. Или и двете. Или нито едното. Душевната борба започва и на Везните вече не им е чак толкова приятно и леко.
Все пак тези мъже никога, и до дълбока старост, не губят интерес към другия пол. Нищо че с възрастта чувствата стават все по-платонични. Важното е, че красивата приказка продължава до сетния им дъх и в мислите си те се пренасят в разкошна бална зала, където летят във вихъра на танца с най-прекрасното момиче. Мъжът Везни не обича да наранява чувствата на другите. Той ненавижда думата „не“ и рядко си дава сметка, че отлагането е по-жестоко от окончателното скъсване, след като връзката е обречена и няма бъдеще. Единствено Водолеят може да го надмине по нерешителност. Ако почувства, че е бил несправедлив към някого, на когото е държал, безконечно ще се терзае.
Несправедливостта за него е едно от най-големите престъпления, равносилно едва ли не на убийство. Ето защо често прави грешката да предлага брак (след като отлично знае, че този брак ще завърши с развод), тъй като грубият отказ не е в природата му. Или пък изчаква и безкрайно протака обяснението или предложението и така пропуска голямата любов на живота си. Сякаш всеки момент мъжът Везни балансира върху нож с две остриета, който или съсича истинската любов на парчета, или му отрежда труден и краткотраен брачен живот. Везните са склонни към непостоянство. Те флиртуват много, особено на младини. В търсенето на идеалната жена често сменят приятелките си. Понякога смесват приятелството с любовта. Но рядко се съкрушават и се потапят в любовна мъка, макар че непрекъснато се заплитат в експериментални истории.
Мъжът Везни забравя обидно бързо флирта или несподелената любов, на която не й е било писано да се превърне в нещо по-сериозно. Единствено Близнаците и Стрелецът го надминават в това отношение. Той е в състояние да понесе няколко удара, без да позволи на страданието да го сломи. Само в изключителни случаи болката от нещастната любов е опустошителна. Това обаче е толкова рядко, че трудно се откриват примери. Но и двете крайности са изключения, тъй като болшинството Везни съумяват да запазят свободата си и не се оставят да бъдат обвързани със сантиментални вериги.
Роденият под знака на Везни не се стреми към вашите тайни. Само на пръв поглед изглежда такъв. Той не забелязва какво става дори под носа му. Да, ще спори до безкрайност, но не за да разбере личните ви намерения и подбуди, а да разгадае абстрактните теории, с помощта на които ще стигне до точна преценка. Той просто иска да разнищи фактите и да ги постави по местата им. С блестяща логика и проницателност ще обсъди всички „за“ и „против“, докато не стигне до най-правилното и целесъобразно решение. И Соломон с цялата си мъдрост не може да надмине типичното за Везните категорично, честно и безпогрешно заключение.
Мъжът Везни не е вашият психоаналитик. Безразборните полови отношения го подтикват да спори яростно за последиците от това за обществото; фригидността му дава повод да търси отчуждението в човешките отношения. Но никога няма да се замисли за болката, която причинява първото, и дълбокото чувство на неудовлетворение – плод на второто. Той е само арбитър. Везните спорят от чисто абстрактно любопитство. Те само създават впечатление, че вечно се ровят и сплетничат. Истината е, че е почти невъзможно да измъкнете от мъж Везни поверената му тайна. Затова спокойно можете да му се доверите. Но в същото време той ще бъде и най-строгият ви съдник. Фактът, че е опитен и умел в любовта, съвсем не означава, че ще отговори със състрадание на чувствата и настроенията ви. Достатъчно му е това, че трябва да се справя със себе си и собствените чувства.
Мъжът Везни не осъзнава, че жената до него има нужда да бъде разбрана напълно. Това често създава напрежение в брака. Наистина изглежда невероятно, че той може да е толкова проницателен в абстрактното, толкова логичен в своите блестящи умозаключения и в същото време толкова невъзприемчив и безразличен към всичко, което причинява болка и трепет в душата.
Типичните Везни са доста разточителни. Те смятат, че парите трябва да се харчат за неща и занимания, носещи красота и щастие. С изключение на моментите, когато мъжът Везни си почива или изпада в летаргия и не обича да го безпокоят, домът му е притегателен център на гостолюбие. Но той не обича да е навън, на непознати места, където многолюдието и шумът оскърбяват чувството му за хармония. Тълпите нарушават вътрешното му равновесие. Неговият светски живот е богат на интелигентни ярки личности, но щом компанията се превърне в голяма група от топли тела, той започва да се бори за въздух.
Всички Везни изпитват неприязън и отвращение от физически контакт с човешки маси. Безпорядъкът и хаосът вкъщи дразнят най-много мъжа Везни. За да се запази вътрешно устойчив, мъжът Везни наистина ума нужда от хармония. Затова домът му трябва да е красив и спокоен оазис сред хаоса на външния свят. В противен случай везните му непрекъснато са дебалансирани. Децата в семейството винаги са спокойни и облагодетелствани от чувството му за справедливост.
Бащата Везни следи по-големите да не бият и използват по-малките, а те пък от своя страна да не чупят спиците на батковия велосипед. Той ги учи на дисциплина с разум и авторитет, като се опитва да осмисля наказанието, ако се наложи, с цялата си логика. И децата се разтапят от чара и усмивката му; и те се ядосват и дразнят от непрекъснатите му спорове. Интересното е, че този мъж не жадува с нетърпение да се родят деца в семейството. Но след като са дошли на бял свят, той преценява, че е по-добре за него да спечели любовта им и да се наслаждава на бащинството, отколкото да се обрича на самотни старини. Така се превръща в предан родител.
Никога обаче не допуска бащинската обич да надделее над съпружеската. Това е характерно за Везните и от двата пола – на първо място е партньорът и чак след това децата. Този мъж ще ви даде всякакви съвети, при това безплатно. Ще подскаже решението на заплетените ви проблеми и ще отговори на всичките ви въпроси. Няма да отговори единствено на моминските ви мечти и блянове. Навикът му да разсъждава по всеки въпрос и да търси верния отговор се отнася включително и за любовта и това може да ви влуди. Във всички случаи ще претърпите поражение.
Колкото и да ви се иска, трудно ще се измъкнете от чаровната клопка на Везните, ако вече сте се хванали в нея. Опитате ли се да избягате, той ще ви убеди да останете с логични и разумни доводи, които не можете да оборите, без да сте завършили поне Харвардския университет. При това ще бъде толкова мил и нежен, че ще забравите изнервящата непоследователност на характера му. Свършено е с вас, когато най-накрая ви се усмихне и преобърне сърцето ви. Край, загубили сте битката. От този момент нататък ще вършите всичко, което той пожелае, за да го направите щастлив и да получите като най-голямо възнаграждение чаровната му усмивка. Ще се стремите към нея както жадния към водата.
предишна статияЛюбовен хороскоп за Лъв и Риби
Следваща статияЛюбовен хороскоп за Лъв и Водолей

1 коментар

  1. aide be -4ak puk takav 4arovnik i omainik da e majat vezna- i 4ak puk tui takti4en i mil-ne i moqt–puk da ne zabravqme 4e i az sam vezna de……………………….edna zodiika sme

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук