Хороскоп за дете Везни

0
381

horoskop-deteto-vezniХороскоп за дете Везни

Малките Везни изглеждат като пухкави розови ангелчета.
Красивото изражение на лицето и добре балансираните черти на Венера правят това дете истински чаровник.
То почти никога не изритва одеалцето си с писъци и разгневено личице, нито пък удря майка си по носа, докато тя се опитва да го нахрани. Възпитано е сякаш да не прави подобни номера. Прелестната му усмивка озарява стаята.
Някоя сутрин вашето малко момченце може да седи на масата в кухнята и да бърка с лъжица ту в едната, ту в другата чиния. В дясната чиния има яйца на очи – точно по вкуса му, а в лявата – овесена каша, точно както то я иска. Закуската изстива, а детето нищо не хапва. Сигурно не е гладно? Не, та то умира от глад. Болно ли е? Напротив, чувства се чудесно. Тогава може би е сърдито на някого? Не, изобщо не е. Защо все пак само седи и нищичко не хапва? Вашият син не може да реши първо какво да изяде – кашата или яйцата. А вие го обърквате още повече, като му предлагате друго – портокалов сок или препечена филийка. Сега вече задачата става много сложна. По-добре го оставете, а утре му сервирайте последователно храната. Първо портокаловият сок. После овесената каша. Той я изяжда. Следват яйцата. Изяжда и тях, защото ги обича. Накрая -препечената филийка. Той продължава да яде, а вие го гледате слисано.
Току-що сте научили най-важното за възпитанието на детето Везни: никога не му давайте възможност за избор. То не обича да взима решения. Също така и никога не го карайте да бърза. Това не обича още повече. Същите проблеми ще имате и докато го научите да се облича. Внимавайте да не изгубите търпение от това, че не може да реши първо кой чорап на кой крак да обуе. Не му приготвяйте едновременно гащетата, панталонките, ризката и обувките. Ще има да си седи и да ви къса нервите. И не разправяйте наляво и надясно, че вашето дете Везни е упорито. Нищо подобно, упорито е детето Телец например, а вашето просто не може да реши бързо какво да направи. Точно това може да ви вбеси, особено ако сте дейна натура. А и не само вас. Някой ден ще се появи прекрасно и влюбено в сина ви момиче. Ще се стигне до сватба. А синът ви ще мисли – трябва ли да се жени, не трябва ли? Ала това ще стане след доста години. Проблемът сега са обувките и чорапите. Затова кажете нежно, но решително на детето си: „Нека най-напред обуем този чорап на този крак.“ Още по-добре му го изпейте като песничка, много ще му хареса. Така ще премахнете две препятствия. Ще му помогнете да реши и ще разсеете неприятната атмосфера. След пет минути синът ви ще бъде облечен. Така ще трябва да постъпи и момичето някога – просто да му изпее тихичко с мелодията на „Сватбения марш”. Но ако момичето все пак е по-стеснително, ще има доста да чакате, докато станете баба.
Ето защо започнете внимателно и мило да приучвате сина си още от малък да взима решения. Не го подканяйте, подбутвайте или карайте да бърза. Това може да го изнерви и да наруши деликатния му баланс. В началото му предлагайте сама решенията. Правете го многократно. Той може да изглежда упорит, но всъщност това е типичната за Везните реакция, когато някой ги изтръгне от техния размисъл и ги накара да се поразмърдат. Ако сте достатъчно търпелива и внимателна, той ще иска да ви достави удоволствие и лека-полека ще свикне да се справя сам. Така ще му помогнете да преодолее една от най-големите трудности в характера си.
И не забравяйте – ще успеете само ако създадете около него пълна хармония на звука, цвета и мисълта. Напрежението ще изкриви неговия вътрешен свят. Най-голямата грешка на възрастните е да насилват младия човек да влезе в погрешен калъп. Не забравяйте и друго – причината за нерешителността на вашето дете. Децата Везни по рождение са умни, добри и търсят справедливостта. Ужасява ги мисълта да не направят грешка. Затова търсят балансиран отговор, преди да започнат да вършат каквото и да било. Тази предпазливост пък от своя страна изгражда характер, който ще избягва инциденти и неприятности по-късно в живота. Така че не драматизирайте много нещата – те си имат и добрата страна. Момченцето ви толкова дълго ще се колебае дали да нарисува синя пуйка върху стената на хола, че ще успеете да го спипате преди поразията да е станала.
Ако звуците и цветовете около детето Везни са неприятни, такова ще е и поведението му. Гърмят ли непрекъснато телевизорът и радиото, емоционалните везни на детето ще се поклащат неудържимо. Цветовете в детската стая могат да предизвикат неспокойния му сън. Всички нюанси на синьото и пастелните тонове ще го успокоят. Пуснете тиха и нежна музика, когато се храни. Роденото в тази зодия има нужда от тишина, покой и много почивка. И внимавайте да не стане случайно свидетел на каквото и да е насилие. Това може да унищожи завинаги нещо дълбоко в него. Забележите ли, че детето Везни не върши нищо, не се притеснявайте. Това не е мързел, нито пък безделие. Детето играе доста дълго и неуморно, след което трябва да си почине и да се възстанови.
Ритъмът на Везните изисква периоди на активност и след тях – на пасивност. Техните планети са им предопределили този ритъм и те са безсилни да променят каквото и да е. Затова не карайте своето дете да се чувства виновно за тази потребност, предизвикана от природата му. Скоро то ще възстанови енергията си и вътрешните му везни ще се уравновесят отново. Тогава пак ще бъде жизнено и действено.
Като истински деца на Венера малките Везни са мили и гальовни, с очарователни маниери. Те могат да омилостивят и най-коравото сърце. Никой не може да устои на усмивката им и сладките трапчинки. Затова тези деца започват училище толкова разглезени и родителите изпълняват всичките им прищевки, а роднините са влюбени в тях. Ето защо вместо да се чудите после как да се справите с тях, по-малко ги глезете.
Правилно отгледано и възпитано, детето Везни е истинско удоволствие за своя учител. То е умно и много любознателно. Обича да разсъждава и да спори. На учителите може да им дойде множко тази му склонност, но нали истината се ражда в спора. Няма да постигнете особен възпитателен ефект, ако сте категоричен с момче или момиче Везни. Затова пред него обезателно излагайте и двете страни на всеки проблем. Ако изложите само едната, ученикът Везни или ще ви сметне за несправедлив, или ще се превърне във ваш вечен опонент и това може да му създаде репутация на бунтар в училище. А той търси просто истината. Ще спори до момента, в който се убеди, че и двете спорещи страни са еднакво прави и везните на правосъдието са се уравновесили.
С тези деца винаги трябва да сте нащрек. Трябва да си поразмърдате мозъка, ако искате да излезете наглава с тях. Те ще спорят за всичко – от заглавията във вестника до това кой е бил прав в семейната разпра. Само правотата ги интересува обаче, а не някакви си там клюки на възрастните. Освен това заклето пазят тайни. И все пак може да вземат страната на най-големия ви враг, ако мислят, че не сте прав. В къщи децата Везни са тихи и внимателни, стига да им създадете нужните условия за това. Отнасяте ли се грубо към тях, могат да намерят спасително убежище в негодуванието и сляпата ярост.
Избягвайте да нарушавате спокойствието и да се месите в личния им живот, така както те не го правят с вас. Повечето родени в тази зодия деца обичат реда и чистотата. Обикновено пазят дрехите си и са спретнати. Дразни ги безпорядъкът, затова ще ви помагат да разтребвате къщата. Приятно им е, когато на масата е весело и празнично. Момиченцата ще поставят цветя и свещи, а момченцата ще са във възторг от сладкиша. Е, понякога се появяват известни проблеми с килограмите им.
Везните са музикални и артистични. Обърнете внимание на дремещите у тях таланти и създайте условия да се развият. Кой знае, може би в дома ви расте бъдещ композитор или талантлива и очарователна актриса. Момиченцето Везни умира от удоволствие с часове да прекарва в банята. Ще се потапя в пълната с ароматна пяна вана и ще се наслаждава на тишината и спокойствието. Когато излезе от там, може и да излее целия ви парфюм върху главицата си. Момченцето ви може би на моменти ще ви отчайва с ленивите си пози по дивана или на хамака, както и с вечния си навик да философства и да знае повече от вас. Нали не сте забравили, че Везните имат нужда от почивка и зареждане на батериите си?
Помнете също така, че те управляват и книгите. Затова насърчавайте вашите момчета и момичета да пишат, стига да имат желание. Вероятно те ще обичат животните, особено кучетата. В определен период домът ви може да се превърне в кучкарник. Но и това ще се изживее. Затова пък вкъщи постоянно ще цари атмосфера на обич и нежност. Най-после в един прекрасен ден ще удари сватбената камбана и вашата пораснала рожба Везни ще създаде хубаво, мирно, спокойно и хармонично семейство, в което обичат да спорят.
предишна статияХороскоп за шеф Везни
Следваща статияЛюбовен хороскоп за Лъв и Риби

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук