Хороскоп за жена Дева

1
750

zhenata-deva-opisanie-harakteristikaХороскоп за жена Дева

Това е жена в пълния смисъл на думата. Тя е нежна и крехка на вид, но отвътре е твърда като стомана. Свенлива е, никога няма да я видите да се държи предизвикателно и дръзко в обществото. Но затова пък чудесно владее всички дребни женски хитрини и тайни, когато с непоколебима решимост тръгва да гони щастието си, макар пътят към него да е трънлив и стръмен.

Нито спира разколебана, нито вика за помощ. Тя може да роди дете на любовника си, преди да е сключила брак, може да напусне съпруга си, ако срещне друг мъж, и да се изправи с горда осанка срещу едно общество, сочещо я с пръст. Стига да реши, че любовта й е истинска и заслужава всичките жертви. А това не е нито девическо, нито целомъдрено. Дълбоко в помислите си тя е чиста. И в любовта е такава. Но става въпрос за истинската любов, защото другата не я интересува. Готова е да изкачи планини, да се спусне в морските дълбини, водена от силните си чувства. Не трябва да забравяме, че богът на гръмотевиците, Вулкан, е истинският управител на Девата. И ако тя усети, че бракът й не е истински, а в същото време срещне любов, която смята за съвършена, без колебание и с размах ще прекъсне старата връзка. Не й е по вкуса да разбива семейно гнездо, но не може да живее в лъжа и лицемерие. Такъв е характерът на нейната непорочност, изградена преди всичко в собствените й представи за морал и честност.

Девата е единствената жена в Зодиака, която може да бъде едновременно практична и романтична. Отдава се на всепоглъщащата я любов, а в същото време страда от мисълта за укорите на обществото, но не спира и не променя решението си. Това е пример за практичността на земното начало у Девата, съчетано с въздушната, вечно търсеща идеала същност на Меркурий. Силата на любовта у тази жена може да засенчи страстта на всички други зодиакални знаци. Много често физическата страна на същата любов обаче е заменена от страстта на нейния дух, което се нрави особено на по-интелигентните и деликатни мъже.

Макар че е перфекционистка, жената Дева не е съвършена. Крие у себе си недостатъци и дразнещи черти, които трудно се понасят. Например може да ви вбеси с твърдението, че никой не върши нещата така методично и експедитивно като нея. Обикновено е права и точно това е дразнещото. Освен това много държи на точността. Не спорете с нея – все едно, няма да я победите. Тя винаги ще бъде права. Поднесете й рози – те ще смекчат гнева й. Извинете й се незабавно, без да увъртате. Кроткото и искрено обяснение пред нея минава повече, отколкото най-умелата лъжа. Тя усеща и забелязва всичко – от малкото петънце червило на яката ви до вашата неискреност. Никак не е наивна. Тя не търпи грубите изрази и жаргона. Не понася хората, които се нахвърлят върху храната или ядат царевицата направо от кочана.

Девата не обича крайностите. Тя обича театъра. Театралната зрелищност и емоции са като отдушник за нейните силно контролирани чувства. Освен това е много добър критик. Притежава изискан художествен вкус и остра проницателност. Основното й качество е взискателността.

Най-естественото състояние за Девата е да критикува. Без нея светът би бил по-небрежен и неподреден. Самата тя е своят най-суров съдник. Жената Дева просто умира да се грижи за някого и да си създава главоболия. Ако Девата наистина обича, тя остава вярна. Сърцето й е по-горещо, отколкото изглежда, а чувствата й понякога могат да се сравнят с гръмотевична буря. Девата умее много добре да прикрива емоциите си, което не означава, че те не съществуват.

Жената Дева може да бъде най-милото, любящо и великодушно същество на земята. Тъй като е реалистка и практична, жената Дева не се оставя да я залъгват с илюзии и фантазии. Държи да й говорят истината. Зад външната стеснителност и скромност, на тази жена, се крие вътрешна сила и смелост. Дълбокото й чувство за отговорност сплотява семейството. С нея домът е винаги чист и уютен.

Жената Дева е суров и строг възпитател. Само че тези жени рядко имат по повече от едно или две деца. Женската им природа не се нуждае обезателно от майчинство, за да се докаже. Роди ли се обаче детето, те се отдават изцяло на неговото отглеждане и възпитание. Обезателно му осигуряват образование и му внушават моралните ценности и добродетели. Като майка Девата е забавна и нежна със своето дете, стига да е уверена любовта на съпруга си и да се чувства спокойна в семейството. Със своята взискателност изгражда добри навици у детето си, а от прикритата й обич то получава усещане за топлина и сигурност. Къщата й ухае божествено на свежи цветя и домашен сладкиш, който допича в печката. Приятно е вечер да се връщате в такава къща.

Съпругата Дева ви посреща мило и изтупва праха от някогашните ви мечти, та да заблестят отново. Тя е вашият ангел-хранител, когато се разболеете или ви сполети беда. Винаги спретната с нея може да разговаряте до късно край камината за най-различни неща. Няма да ви прави сцени на ревност, няма да харчи безразборно парите ви или да флиртува с най-добрия ви приятел. Жената Дева е вярна и предана. Тя ви помага в работата и пази тайните ви, а лицето й няма да се покрие с бръчки още на 40. Заради всичко това си струва да се къпете по два пъти на ден и да се държите нежно, нали? Очите й са озарени от чиста любов, а в усмивката й можете да се потопите и да потънете в блаженство. Опитайте да я задържите.

предишна статияЛюбовен хороскоп за Дева и Дева
Следваща статияЛюбовен хороскоп за Дева и Лъв

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук