Хороскоп за жена Овен

zhenata-oven-opisanie-harakteristikaХороскоп за жена Овен

Жената Овен може да си мисли, че любовта е смисъл на живота й, но е така погълната от заобикалящия я свят и от самата себе си, че по-лесно от всяка друга би могла да мине без мъж.

Липсата на мъж за нея обаче не означава липса на любов. Сърцето й винаги ще копнее по един герой на мечтите й, за когото да бленува в дъждовните априлски дни, по първия сняг или при блясъка на светкавица. Но колкото и да въздиша, няма да страда много, ако той не се появи. Защото знае, че може да прави всичко дори по-добре от него. Може сама да си свърши всякаква работа, даже според нея това е най-сигурният начин работата да бъде свършена. Естествено, това не се отразява много добре на мъжкото самолюбие. И в любовта тя иска да направи първата стъпка. Ще я спечелите само ако я държите в неизвестност и се показвате безразличен. Мъжът, който не се предава лесно, винаги интригува жената Овен. Тя не може да проумее как той все още устоява на безспорната й прелест. И понеже е управлявана от Марс, тази жена ще преобърне света, за да докаже, че е желана, дори ако въпросният мъж вече не я интересува. Тя е съвършената жена – пърхаща с мигли кокетка, но същевременно способна да поеме и мъжката работа, когато мъжете липсват.

Жената Овен обича ласкателствата, стига да са искрени. Тя е много сантиментална и ще ви бъде вярна. Само че в нея се крие типичното за Овена противоречие: не иска да бъде преследвана, а бързо губи интерес към резервирания. Не желае много властен мъж, но още по-малко ще хареса някой, който се свива в краката й като куче. Преди да се почувства щастлива в любовта, жената Овен трябва да се пребори с вечното марсово предизвикателство – неистовото желание да има власт над любимия си, което противоречи на тайната й мечта той да я завладее. За да ви обича, трябва да се гордее с вас. Жената Овен не е скъперница. С лека ръка раздава време, вещи и пари. Но опре ли въпрос до любовта, там „нейното си е нейно“ и ревността пламва от дреболия. Когато наистина засегнете жената Овен, тя се превръща от огън в лед. Но огънят бързо изгаря, а ледът може да бъде вечен. Запомнете това, ако наистина държите на нея.

Жената Овен твърдо отстоява свободата си – и преди, и след брака. Налага се да й вярвате за всичко, което ви казва: къде ходи, какво прави, макар че тя няма да се отнася със същото доверие към вас (е, понякога се старае да контролира чувствата си, макар това да я съсипва). Но веднъж привързала се, тя ще ви бъде вярна. Твърде малко вероятно е да ви изневери. Честната й натура няма да го позволи. Ако все пак престане да ви обича, ще ви го каже ясно и едва тогава ще погледне към друга връзка. У нея има странна смесица от дълбока страст и нежна мечтателност. Способна е да се отдава докрай, водена от естествените си чувства. Обикновено се потапя напълно в професията си. Всяка работа й се отдава – от борсата и недвижимите имоти до сцената и манекенския подиум. Може да ги напусне, и то временно, само ако е изпълнена с любовен плам и си представя приказна къщичка за двама край морето (типично за въображението на Овена, което се пренася направо в щастливата част и пренебрегва досадната). Но щом къщичката протече и чувствата се поуталожат, тя ще побърза да се върне на работа. Няма положение, с което жената Овен да не може да се справи. Предизвикателствата в живота я привличат като магнит. Чудесата спохождат тези, които вярват в тях.

Жените от зодия Овен са непоправими оптимисти, понякога дори до глупост. Често се забъркват в оплетени ситуации, но не признават грешките си. На думи са готови да го сторят, ала по характер са вироглави. Няма опасност жената Овен да попадне в лапите на вълка. Тя е имунизирана срещу вълци и знае как да се пази. Много по-вероятно е да бъде прелъстена от някой идеалист, защитаващ загубена кауза. Но дори с него тя ще съумее да наложи своята индивидуалност, която никога не може да бъде напълно обезличена, макар понякога да се подчинява на подходящия мъж.

За жената Овен любовта означава всичко да се дели по равно. Когато е нещастна, вие също трябва да сте нещастен. Когато е щастлива, и вие трябва да сте щастлив. Тя очаква, че може да ползва вещите ви, банковата ви сметка, приятелствата ви и да споделя мечтите ви. В замяна ви дава своите. Е, не е важно, че сметката й е празна, а приятелствата – отминали. Важното е, че не ги крие само за себе си.

Да накърните гордостта й или пък да подрежете крилата й – това означава направо да я унищожите. Обикновено другите се отнасят точно така с нея, защото не понасят жена, която се смята за по-умна от всички. Всъщност тя не е толкова силна – само би искала да бъде. Защитавайте я от враговете й. Тя няма да ви прости, ако не сте на нейна страна. В същото време бъдете готов да се сдобрите с неприятелите й, защото тя може да го стори всеки момент.

Но жената Овен е справедлива и също предано ще ви защитава. Ако ви стане съпруга, може да ви побелеят косите. Но никога няма да ви е скучно. Обикновено домът е тесен за нейните способности и дейна натура. Ще готви, ще чисти, пере и кърпи, но без особено желание. Просто ще върши всичко, щом е необходимо. И в същото време ще гледа навън, където ще задоволява доста интереси. Вместо да внася спокойствие и уют около камината, тя ще ви създава тревоги и напрежение. Но е забавна и умее да дарява запомнящи се мигове на щастие. Точно те са вашата награда, ако имате търпение да ги дочакате.

Жената Овен по принцип говори много, макар и умно. Рядко се оплаква от болести и от умора. Но щом се разболее наистина, очаква всички да й треперят. По отношение на външността си тя е достойна Евина Дъщеря. Много рядко ще я видите занемарена. Един неодобрителен поглед или намек, и ще се втурне към козметичката, фризьорката, шивачката. Понеже е суетна, тя е чувствителна към всичко, от възрастта до най-невинната реплика от рода на колко уморена изглежда. Тогава ще направи всичко възможно никога да не ви прилича на баба Яга.

Жената Овен е грижовна майка. Няма да взема на ръце бебето си всеки път, когато то ревне, но ще го държи чисто, доволно и здраво. Ще му даде много топлина и майчини милувки. Детето й ще израсне в приказния свят, в който и тя живее. То ще вярва в духове и чудеса, ще вижда в утринната роса на тревата искрящите забравени огърлици на приказните феи. Но в същото време ще бъде възпитано в строга дисциплина и ще стане самостоятелно. Понякога тази жена прави бурни сцени, но те са краткотрайни като лятната буря. Тя не е злопаметна, не търси отмъщение. Както след дъжд внезапно грейва дъга, така се връща априлската й ведрост. И ако успеете да превърнете Овцата в агне, ще имате жена, която е честна и пламенна, предана и забавна, макар понякога да е малко невъздържана, деспотична и независима. Е, човек никога не бива да иска всичко.

Жената Овен ще ви помогне да върнете изгубените си илюзии и мечти. Нямате мечти? Ами вземете назаем от нея. Тя ги има предостатъчно. Тогава заедно можете да сътворите чудеса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here