Хороскоп за мъж Дева

0
1060

mazhat-deva-opisanie-harakteristikaХороскоп за мъж Дева

Този мъж е практичен материалист и твърде малко се интересува от романтиката. Няма да седне да ви прави серенада, нито пък ще се катери по балкона на лунна светлина като Ромео. Не че не е способен на любов. Напротив, той силно обича своето семейство, предан е на приятелите си, с готовност и всеотдайност помага на по-слабите и изпадналите в беда.

У него има дълбоко вкоренена любов към работата, дълга и дисциплината. Но сантименталните емоции и сълзливи излияния не са по вкуса му. Те само могат да го изплашат и той да избяга така далеко, че никога повече да не го видите. Мъжът Дева търси качеството, а не количеството в любовта. В живота си той има по-малко любовни връзки, като нерядко те са нещастни. Това го кара да страни от шумни компании и веднъж опарил се, да бъде много предпазлив следващия път. Също и да се хвърля в работата, където намира отдушник.

Основният инстинкт на Девата е целомъдрието и мъжът би се отказал от него само заради истинска, неповторима жена. Затова много мъже Деви остават стари ергени – може би процентно най-много от всички останали зодии. Те приемат покорно съдбата, без да изпитват особени емоционални трусове, и все пак успяват да изживеят поне една, макар и крехка, любовна връзка. Когато реши, мъжът Дева може да съблазнява фино и изтънчено. Той е съчетание на висок интелект и здрав реализъм.

При този мъж платоническата любов е много по-силна от физическата. За да се събуди страстта му, трябва да е безумно влюбен и чувствата му да са разпалени докрай. Това между впрочем го предпазва от безразборни връзки. Естествено, и той е човек, и на него от време-навреме му се случват чисто физически любовни приключения. Но те са изключения. Все пак мъжът си е мъж и не всички Деви остават девствени в прекия смисъл на думата, но всички запазват по някакъв начин непорочността си.

Любовта на мъжа Дева е чиста и целомъдрена. Той мечтае за честно и истинско приятелство и затова изискванията му към бъдещата избраница са много високи. Критичен и придирчив е към нея по същия начин, както е критичен към облеклото и навиците си или придирчив към храната и здравето си. Никак не обича да го мамят. Ако връзката му стане досадна или неприятна, веднага ще я прекъсне. Мъжът Дева проявява пасивен интерес и обикновено не чувства нужда от постоянна партньорка. От време-навреме може да поиска да разбере дали не му липсва мъжественост. Е, когато разбере, че е достатъчно способен като мъж, ще се отдръпне и няма да търси повече доказателства. Хладнокръвен, сдържан, разсъдлив, мъжът Дева понякога отстъпва пред зова на човешката природа, макар и да не обича да го признава и се опитва да прикрие това, слагайки си маската на безразличие. Той притежава скрита актьорска дарба и умее да се преструва, така както се преструва на болен, когато нечия компания не му харесва.

Изобщо това е човек, който трудно се раздвижва емоционално. Когато той реши, че е намерил голямата си любов, й го признава просто и й е верен докрай. Нищо няма да може да угаси пламъка на обичта му. Стига наистина да реши, защото мъжът Дева е безкрайно придирчив. Като съпруг той ще преодолее всякакви материални затруднения и няма да позволи чуждо вмешателство в брака ви. Може да не ви обсипе с пари, но ще бъдете задоволена и нежно ще се грижи за вас, когато сте болна или разстроена. Не се опасявайте изобщо, че може да поглежда встрани от семейното гнездо.

Мъжът Дева почти никога няма да ви даде повод за ревност. Но ще иска да му отговорите със същото. Не би ви направил сцена само защото друг мъж е бил галантен с вас. Трябва обаче винаги да помните, че у него има силно развито собственическо чувство, и да внимавате до къде може да си позволите свобода. Не прекалявайте с флиртовете, защото в крайна сметка ще се окажете без съпруг. Стига да засегнете по някакъв начин мъжкото му достойнство или благоприличието, следващата ви среща ще бъде в съда. Трудно ще му бъде да го направи (защото Девите са лоялни и много държат на семействата си), но той умее да контролира чувствата си. Самодисциплината е една от най-съществените му черти. Щом е дошъл краят на брака ви, няма връщане назад. Никакви сълзи и разкаяния няма да го накарат да повярва, че счупеното отново може да се залепи.

Мъжът Дева харесва жени, които са чисти и тялом, и духом. Той никога не би хукнал подир някое разголено момиче с пищни форми. Защото си търси съпруга, а не любовница. (Друг е въпросът, че би помогнал на същото момиче в беда). Колкото и да е сексапилна, такава жена, която търси само удоволствията и не се отличава кой знае с какъв ум, не би привлякла мъжа Дева. За да му хареса, жената трябва да се облича елегантно (не екстравагантно) и мозъкът й да работи без грешка под безупречната прическа. Девите мразят невежеството, глупостта, ограничената мисъл, както и мръсотията и грубостта.

За да постигне емоционално равновесие, мъжът Дева обикновено не изпитва нужда от деца и не копнее да стане баща. Но роди ли се дете в семейството, той се превръща в отговорен и добросъвестен родител. Грижи се не само за здравето на малкото, но и за умственото му развитие. Старае се да го възпита в нравствено отношение и да му предаде своите високи норми на поведение. Не жали сили, време и средства, за да осигури най-доброто обучение на наследника си. Дори да е разведен, не изоставя родителските си задължения. Децата му израстват ученолюбиви и възпитани. Тук обаче се крие следната опасност.

Тъй като бащата Дева е твърде строг, критичен, държи много на дисциплината и не обича да дава израз на чувствата си, между него и децата може да се появи бариера и неразбирателство. Затова той трябва да внимава, по-често да разговаря с тях и дори понякога да ги поглезва. Те ще усетят, че са обичани, а това наистина е така. Мъжът Дева обикновено обръща голямо внимание на здравето си. Често изпада в мрачно настроение и става капризен. Душевното терзание е нещо като душевно упражнение за Девите.

Мъжът Дева е умен и интелигентен съпруг, който не досажда, нито пък иска от съпругата си и денем, и нощем да бъде съблазнителна. Тя винаги може да разчита на неговите грижи. Само трябва да не се заяжда, да не обръща внимание на педантичността и постоянните му критики, на това, че всеки ден прокарва пръст по мебелите да види дали има прах. Най-добре е да обръща всичко на смях. Е, той не е ангел, няма крила на раменете си. И все пак много жени биха завидели за такъв работлив, спретнат и красив мъж, който никога няма да забрави важните годишнини. Той прави всичко, за да осигури материално семейството си. Гордост е неговия елегантен вид. Той няма да погледне друга жена освен съпругата си. А когато е мил и нежен, тя е на седмото небе от щастие.

предишна статияЛюбовен хороскоп за Дева и Козирог
Следваща статияЛюбовен хороскоп за Дева и Стрелец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук