Хороскоп за шеф Дева

0
283

shef-deva-opisanie-harakteristikaХороскоп за шеф Дева

Да стане началник за Девата е равносилно на това да отхапе по-голям залък, отколкото може да преглътне.

Тя не е родена да властва над другите и ако случайно съдбата я постави на такова място, ще се чувства нещастна. Естествено, има и изключения. Най-подходяща за Девата е службата на заместник. Тя плува в свои води в качеството си на администратор, който, изпълнен с чувство за отговорност, осъществява на практика чуждите идеи.

Такъв може да бъде например постът „председател на съвет“, където като втори човек ръководителят Дева ще бъде най-полезен. Въобще не го блазни идеята да стане президент на огромна корпорация, защото тогава би трябвало да се занимава с проблемите на служителите и да изпълнява представителни функции. Самоизтъкването не е за Девата, да стои на преден план – също. Тя си има достатъчно свои проблеми, за да се товари и с чужди. Затова предпочита да върши същинската работа вътре във фирмата, вместо да позира на снимки или пък да се мъкне по безкрайни представителни обеди и вечери, където е длъжна да ухажва клиентите си. Такъв живот би я довел до нервна криза. Да отговаряш за необмислените действия на подчинените си, да издаваш заповеди за наказания, да движиш рекламата и огромните парични средства – за всичко това се иска някой по-дебелокож, а не такъв фин и чувствителен човек като Девата.

Освен това типичният представител на този зодиакален знак много добре вижда и анализира отделните съставки, но не може да обгърне с поглед цялата работа с нейната дълбочина и перспективност. Затова пък служи като ценен помощник на своя президент. Умее да се справя с най-сложни проекти, допускайки най-малко грешки. Изобщо Девата работи тихо и педантично и постига много успехи, когато не е на преден план и не е изложена на чужди погледи. Друга причина, поради която Девата не се чувства комфортно като шеф, е, че тя винаги казва истината и нарича нещата със собствените им имена. Освен това е прекалено критична. Подчинените й не биха били спокойни на работното си място, ако знаят, че всеки момент могат да бъдат подложени на унищожителна критика. От един началник се иска да проявява по-голяма дипломатичност и гъвкавост. В противен случай може да настрои хората срещу себе си.

Човек, роден под знака на Девата, ще се справи чудесно с една по-малка фирма, в която работят десетина души. Освен това ще постигне големи успехи като ръководител на научни и експериментални групи, защото там работата му ще бъде свързана с прецизни научни изследвания. Големият бизнес обаче не му допада и не е за него. Там наистина ще се измъчи и нищо няма да постигне.

Шефът Дева е твърде добронамерен и справедлив. Толерира отпуските по болест, но служебните флиртове и небрежността на работното място – никога! Обикновено има в бюрото си всевъзможни хапчета и прахове за стомах. Умът му е твърде зает с цифри и факти, но когато трябва, на преден план излиза грижата за човека и служителя. Той е справедлив и заплаща на всеки според работата му. Не раздава скъпи и безсмислени подаръци за Коледа, но затова пък умее да поощрява и да оценява по заслуги своите служители.

предишна статияЛюбовен хороскоп за Везни и Овен
Следваща статияЛюбовен хороскоп за Дева и Риби

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук