Луна в Близнаци

0
2803

luna-bliznaci-opisanieЛуна в Близнаци – Във вашите думи винаги има жар, а разказите за способностите и подвизите ви звучат просто потресаващо. Повече от всичко ви харесва да виждате себе си като интелектуалци, в които благодарно се вслушва целия свят. Да станете такива интелектуалци съвсем не е лесна задача. За това са необходими много повече усилия, отколкото вие сте готови да направите.

Вместо задълбочено мислене вие предпочитате остроумието. Повече ви харесва да сте забавни, а не безпристрастни, вълнуващи, а не уравновесени, провокиращи, а не мъдри. Джордж Бърнард Шоу, роден с Луна в Близнаци е казал: „Моят метод – с максимално усърдие търся това, което е необходимо да предам на читателите, а след това го излагам с отенък на лекомислие.“

Знаменития писател е казал истината във втората половина на своето утвърждение, но е много съмнително някой роден с Луна в Близнаци някога да е правил нещо с „максимално усърдие“. На вас това не ви е нужно. Това, което искате не изисква много труд. Ако изисква, вие не бихте го искали и бихте намерили прекрасно, умно и изискано обяснение, защо да искаш подобно нещо е глупаво.

Вашият подход е софистиката, вие умеете черното да представите като бяло и да представите себе си в най-добрата светлина. Вие сте красноречиви и обичате да аплодират вашите речи. Вие се стараете с всички сили и не спирате дотогава, докато в съответствие с вашите собствени способности и вкусове не вземете от живота всичко възможно.

Разпилявайки се вие често прескачате от едно на друго и получавате много „приятели“ (които би следвало да наричате просто познати). Вие постъпвате както искате и се оказвате по-удачни, популярни и преуспяващи, от много честни хора, които упорито и последователно направляват усилията си в една посока, за да постигнат успех, дори и с цели, които не се набиват на очи.

предишна статияЛуна в Рак
Следваща статияЛуна в Телец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук