Хороскоп за дете Козирог

horoskop-deteto-kozirogХороскоп за дете Козирог

Невръстните Козирози изглеждат стари на младини, но за сметка на това пък младеят на старини.Отрано ще забележите тази нарушена последователност при вашето дете Козирог. Още в ранните си години то ще ви смути с необикновена зрялост. Ако го глезите и се държите закачливо с него, то ще ви хвърли такъв сериозен поглед, сякаш се чуди как може да сте толкова повърхностна и глупава. За един средно интелигентен родител едва ли ще са нужни много такива погледи, за да се отучи да говори на бебешки език.

В юношеска възраст Козирозите вече имат определени вкусове и принципи, на които държат. Те ги изразяват обаче без да вдигат много шум около себе си. Детето Козирог не се отказва от нещо, което си е наумило. То пълзи и драпа с всички сили към мястото, което иска да достигне. Малкият човек е съвсем категоричен в намеренията си и без смущение изразява желанията си. В процеса на растеж детето, родено под знака на Сатурн, ще се старае да организира живота си в доста строг режим. Играчките му ще са прилежно подредени и ще се дразни, ако му ги размествате. Ако е типичен представител на зодията, то бързо ще свикне да сяда на гърнето и да се храни в определени часове. Любимата му среда от най-ранна възраст е семейната.
Младият Козирог няма да възприема училището като бойно поле. Уроците не ще го затрудняват. Още щом се върне вкъщи, той незабавно ще седне да се подготви за следващия ден като остави игрите и развлеченията за след това. Така постъпват всички истински Козирози. Любимата игра на малките Козирози е да се преструват на възрастни. Малките Козирози са също така и добри художници. Те обичат да рисуват с моливи и водни бои. Подтиквайте ги да играят на открито, защото те се нуждаят от слънцето и въздуха, които да прочистят главите им от мрачните сатурнови мисли. По принцип учителите нямат проблеми с децата Козирози, макар понякога да губят търпение от бавното им, но упорито възприемане на материала. Рядко се оплакват от небрежност в час или несериозна мечтателност. Усвоили веднъж основните неща, тези ученици напредват в науките. Може би не чак толкова бързо като някои други, но за сметка на това задълбочено и концентрирано. Именно благодарение на способността им за концентрация те често печелят високи бележки и награди.
На пръв поглед муден и необщителен, накрая винаги ще го видите начело, тъй като вроденото чувство за отговорност кара всички да му се доверяват. Той не се блазни от мечти и развлечения. Той търси за себе си единствено авторитет и уважение. Интересът на малките Козлета към противоположния пол е силен, въпреки че те са доста стеснителни. Пубертета обикновено преживяват доста мъчително. В този период те се нуждаят от внимателно насърчаване и напътствие относно първите любовни срещи и вълнения. Родителите на малките Козирози са щастливи хора. С малки изключения едно такова дете е дар божи. То винаги се държи учтиво с възрастните, без някой изрично да е изисквал това от него. Безропотно ще върши всяка работа, за която го помолите, ще мисли сериозно за бъдещето си, но често ще се налага да му напомняте да си мие ушите.
Малкият Козирог ще е здраво свързан с дома и семейството и рядко ще се чудите къде е. За него е удоволствие да се навърта около вас. Мечтите му са светли, практични и земни. Не се притеснявайте, че се присмива на Спящата красавица или Снежанка. Когато остареете и в косите ви се появи снегът, а безразсъдният устрем на младите ви кара да се чувствате още по-самотни и объркани, вашият син или дъщеря Козирог най-искрено ще почетат мъдростта на годините ви. Сякаш казват на целия свят – този път не на игра: „Добре, сега аз ще съм родителят, а ти ще си детето. Ти ме отгледа с любов, сега аз ще се грижа за теб.“ Това не е приказка и дори Андерсен едва ли би измислил по-щастлив край.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here