Хороскоп за шеф Козирог

shef-kozirog-opisanie-harakteristikaХороскоп за шеф Козирог

Много от подчинените на шефовете Козирог ги възприемат едва ли не като бащи – сурови, но справедливи. Дългът за тях е над всичко и тежко на онзи техен служител, който забрави да нахрани скъпоценните им рибки. Те рядко повишават глас. Говорят рязко, но сдържано, освен в редките случаи, когато викват по повод нечия глупава грешка. Строгата им деловитост често стряска външните посетители, но подчинените знаят, че техният шеф има меко сърце.Началникът Козирог ще смъмри строго онзи, който е объркал работата, но на драго сърце ще повиши заплатата на изпадналия в нужда свой служител и няма да забрави да прати цветя на болната майка на секретарката си. Той не обича многословните комплименти. Но винаги изслушва с разбиране проблемите на служителите си и следи те да се хранят добре и да се обличат дебело в студените зимни дни. Неговият колектив е като семейство, а шефът Козирог без съмнение е главата на това семейство. Той не раздава премии за щяло и нещяло и не се прави на Дядо Коледа, но никога няма да изостави свой служител, закъсал насред пътя, без пукната пара в джоба си и, без да се замисли, би платил твърде високата такса за лечението на младежа, който тича неуморно по фирмените дела.

Въпреки че изглежда доста рязък, в дъното на душата си той е кротък и стеснителен. Получи ли комплимент, лицето му пламва, макар и да се преструва, че не е чул. Благотворителните фондации винаги могат да разчитат на чековете му, които ще бъдат с една нула повече, ако става въпрос за детски или старчески домове. Поради гореспоменатото му високо чувство за дълг и отговорност често трябва да му се напомня да почине или да хапне, защото той пренебрегва всякакви лични нужди и потребности. Понякога изпада в мрачна меланхолия. Тогава се затваря в кабинета си, гледа през прозореца и никой не смее да го безпокои в такъв момент. Секретарката отлага всички срещи и телефонни разговори, докато той се почувства по-добре. Предпочита тъмните строги костюми и старомодните аксесоари от времето на дядо му, а писалището му е отрупано с антични предмети и избелели семейни фотографии. Ако случайно му остане малко свободно време, той няма да го пропилее за глупости. И очаква същото от служителите си.
За Козирога честността е висша добродетел. Повечето хора го възприемат като привърженик на желязната дисциплина. Покажете му, че го смятате за такъв, какъвто е: фин и чувствителен човек, жадуващ за свобода и необвързаност, но в същото време прекланящ се пред реда и строгата повеля на дълга. Тогава за него вие ще бъдете като роден син или дъщеря. Ще ви се скара, ако сглупите, ще ви поучи, ако сбъркате и ще ви възнагради, ако го заслужите. Но никога няма да ви остави сами в беда. Просто не забравяйте да нахраните рибките в аквариума му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук
Captcha verification failed!
Captcha потребителският резултат не бе успешен. Моля, свържете се с нас!