Асцендент в Скорпион

Асцендент в Скорпион – Вие изявявате себе си енергично, волево и винаги сте готови на голям риск, за да постигнете целите си.

Безполезно е да ви обясняват неизпълнимостта на намеренията ви и недостижимостта на целите ви, вие или постигате своето или загивате. Вашият устрем към целта е съпроводен с интензивни чувства и подкрепен с твърда решимост.

Стремежът ви за осъществяване на собствените планове е толкова голям, че събужда способността ви да откривате резервни източници на сили и възможности. Вие сте страстно въвлечени в събитията на окръжаващия ви свят. При това вие никога не жертвате уникалността на своята личност и специфичността на самовъзприятието си заради външния успех.

Когато изразявате своите симпатии и антипатии вие винаги сте прями, ясни и конкретни. Често не успявате да се владеете, тъй като сте склонни да реагирате бурно дори на обикновените препятствия, възникващи по пътя ви към достигане на целта. Интересуващите ви проблеми изследвате смело и старателно.

Вие се отнасяте крайно пристрастно и към външния, и към вътрешния свят. На високо ниво това се изразява в повишена взискателност към себе си и спокойна снизходителност към окръжаващите. На ниско ниво това се изразява като самосъжаление и много емоционално самооправдание и глобално осъждане на външния свят във всички трудни ситуации. Преживяванията и чувствата тежко раняват личността ви, и да бъдете обективни към себе си ви е безкрайно трудно. Вие може да разсеете заблудите и илюзиите само с дълги и тежки усилия.

Вие имате остро и ясно изразен парасексуален характер, буквално прорязващ аурата на окръжаващите, принуждавайки ги да реагират на вас силно и емоционално. Необходимо ви е да се научите на сдържаност в проявяването на чувствата и да помните, че за вас самосъжалението е вредно, а егоизма – бездънен и всеизгарящ.

Успехът на самовъзприятието ви на ниско ниво е свързан с размера на вредите нанесени на външния свят, асъщо така и с разочарованието и отчаянието на другите, които ви носят значително емоционално удовлетворение. Необходимо е да се стремите към трансформация на низшите мотиви във високи стремежи, като тази промяна трябва да мине по пътя на вътрешна алхимизация на инстинктите и мислите при високо самообладание и самодисциплина във всички критични ситуации.

Трудно е да ви разпознаят, тъй като под външността си криете много. Често се държите като спокоен тих човек, в дълбините на който има изключително сложно същество, прекалено чувствително и възприемчиво, отколкото изглежда на пръв поглед. Вие имате силна воля и голяма издържливост. Внимателни сте, стриктни и сдържани. Внушавате у другите уважение със способността си да възприемате нещата в тяхната цялост и дълбоката същност. Имате остър език, и затова нерядко обиждате другите, с което ги отчуждавате.

1 коментар

 1. Някой който разбира от астрология може ли да ми направи характеристика на зодията съчетана с асцедента, защото търсих доста из нета но нищо. Зодията ми е Овен а асцедента Скорпион.

  • Здравейте Велислава. Може разбира се, но би било хубаво да знаете, че харатерстиката на всеки е индивидуална и се определя чрез много фактори! Слънчевият знак и Асцендента могат да ни подскажат някои основни тонове от вашата личност, но дали те ще бъдат верни не е ясно, тъй като е необходимо да се разгледа цялата натална карта, метазодиака, космограмата, планетите и аспектите, които те правят помежду си, както и с върховете на домовете и управителите на всички и всичко във вашата индивидуалност.

   Без да сме погледнали всичко това, за вас можем да предположим, че активно се проявявате на работното място, като влагате всичко от себе си в нея и създавате свои ритми. В отношенията с пратньорите, без значение дали са бизенс или брачни, се опитвате да намерите верни и стабилни партньори. Но това рядко се случва, тъй като вашата мнителност често ви води до ситуации, в който се оказвате подвеждани и мамени, а това е едно от нещата които не обичате.

   Дали това обаче ще бъде вярно за вас и как то ще се прояви във вашия живот, завси от съчетанието на всички горе упоменати фактори.

   В случай че желате бихме могли да проведем среща, без значение дали е виртуална или реална чрез личен контакт, в която да ви разкажа по-подробно нещата. Повече информация може да намерите тук

   Поздрави Давид

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here